Dovolj je!
sre, 09.01.2013, 21:00
Dovolj je!
Novinar Dejan Karba je moral oditi – zato, ker je opravljal svoje delo.
Kaj takega se v naši medijski hiši še ni zgodilo. Najverjetneje pa sploh še nikoli v vsej dvestoletni zgodovini slovenskega časnikarstva.

Novinar Dela Dejan Karba je po volji uprave podjetja moral oditi – zato, ker je opravljal svoje delo. Informacijo, ki jo je dobil, je neuradno preveril pri svojem viru, vendar se je pokazalo, da ni resnična. In tu se je zgodba zanj končala. Ne pa tudi za nekatere medije dvomljivega slovesa. In tudi ne za upravo Dela.

Ta je s svojo reakcijo pokazala, da bolj zaupa takim medijem kot pa svojim novinarjem. Hitropotezno, robustno, celo agresivno dejanje uprave, kot ga je označil Aktiv novinarjev Dela, je bilo izvedeno mimo vseh ustaljenih procedur in z večkratno kršitvijo zakonov. Uprava je preprosto zahtevala, da Karba takoj gre. Noben novinar s še tako zgrešenim prispevkom ne bi mogel povzročiti ugledu naše hiše tolikšne škode, kot jo je s to potezo povzročila uprava.

Pri tem se ne čuti dolžno novinarjem Dela pojasniti, kaj jo je pri Karbi pravzaprav motilo. Takšne arogance do novinarjev, kot smo ji bili priča na današnjem izsiljenem sestanku s predsednico uprave Marjeto Zevnik, si doslej niso privoščili niti najmočnejši in najvplivnejši ljudje v tej državi. Pa so si privoščili že marsikaj.

Dovolj imamo tega, da se v uredništvu vsak dan sproti trudimo za čim bolj kakovosten in do bralcev prijazen izdelek, uprava pa to prizadevanje sistematično spodjeda in uničuje. In s tem krni predvsem pravico vas, bralcev, do dobre, celovite in preverjene informacije.

V uredništvu Dela izsiljene prekinitve delovnega razmerja ne priznavamo. Za nas je Dejan Karba še vedno novinar Dela. Lastniki pa naj razmislijo, ali res hočejo uničiti medijsko podjetje, ki ga imajo v lasti. S to upravo jim bo to gotovo uspelo.

Dovolj je!

Simbolika. Foto: Roman Šipič/Delo

Povezane novice

Uredniški kolegij Dela ogorčen nad ravnanjem uprave
9. januar ob 10:35
Pričakuje preklic odločitve o prekinitvi delovnega razmerja z Dejanom Karbo.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
60 komentarjev
sofia

Ja Karba je moralno izprijen.
V Studiu city je izjavil, da je informacojo o smrti Janševega sina dobilo kup novinarskih hiš (tako deluje Udba - se vidi, kako je bilo vse usklajeno s Klemenčičevim poročilom ...).
Karba izjavi: ŠLO JE ZA KOMPLOT RKC

V zvezi z njegovim "raziskovanjem" očetovstva kardinala Rodeta, Karba izjavi, da niti pod razno ne bi ravnal drugače, tudi zdaj, ko ve za rezultat.
Karba izjavi: Ne vem, kje živi Stelzer. Čudno je, da se ne javi (Karba ga hoče torej še naprej nadlegovati ...). Upam, da se ima fajn. UPAM, DA ŽIVI.
******************
Take umazanije objavljajo na JAVNI tv.
In tako izprijenost podpirajo in zagovarjajo naši novinarji in "intelektualci"
Niso samo politiki krivi, da je Slovenija tako moralno močvirje.
Še bolj so krivi razni MNENJSKI VODITELJI.
Ti širijo strup po deželi.

16. januar 2013, ob 13:26:17
novi_butalec

@insajder

Ali mi lahko poveste koga z DESNE, ki je na Delu? Prosim, da vidim, kdo je za vas desnica....

13. januar 2013, ob 17:19:06
sofia

"Vlade (da niti ne naštevam naprej) očitno ne štejete med pomembne položaje v državi?"
Očitno vlada ne šteje med pomembne položaje v državi (jo je skoraj laže nagnati kot kakega Karbo ...), ker jo namerava udbomafija zamenjati.
*********
Ameriški "lov na čarovnice" je otročji ringaraja v primerjavi s komunističnim "lovom na čarovnice": Gulag, Teharje, Kočevski rog, Goli otok, Katyn, Polja smrti ....

Kar sem napisala spodaj, seveda drži, ničesar niste ovrgli..

12. januar 2013, ob 23:06:42
insajder

O, hudo.

Vlade (da niti ne naštevam naprej) očitno ne štejete med pomembne položaje v državi? Pa tudi poimensko našteti imajo eno samo skupno lastnost - da ne delujejo v skladu z vašo vero v vaš prav.

Ne vem, kako ste vzgojeni vi in iz česa vse ste izstopili. Imam pa nekaj ameriške delovne izkušnje, ki je precej drugačna od vaše (če govorite iz izkušnje in ne spet iz vere). In vem tudi, da je bil najslabši čas v ZDA tisti, ko so bili za vse krivi izmišljeni komunistični sovražniki. Publicistično se mu reče 'lov na čarovnice'. Za Slovenijo bo slabo, če se bo v takem lovu zataknila.

12. januar 2013, ob 17:59:09
sofia

insajder:
"hotel sem reči, da vidim, kako smo številni (morda zaradi socialistične vzgoje?) verjeli 'znanje je moč' in ne 'lastnina je moč, ki je znanje ne sme ovirati'"

insajder je seveda levičarsko vzgojen in usmerjen in iz tega kalupa ne more izstopiti. "Znanje je moč" je bilo mogoče res neko prazno geslo v socializmu. Realnost pa tega ni potrjevala. V času komunizma niso v družbi napredovali ljudje zaradi znanja, ampak zaradi ustrezne ideološke usmerjenosti. VSI "kadri" so bili udbovsko preverjeni. (Saj so še zdaj: na vseh pomembnih položajih v državi so "pravi" - od Klemenčiča do Masleše, od Pejovnika do Kocijančiča itd itd)
"Lastnina je moč " oziroma upravljanje z lastnino je moč - to je marksizem. In zato slovenski ex-komunisti grabijo premoženje, čeprav ne znajo upravljati z njim. Zato gre vse v maloro.

Geslo: Znanje je moč se uresničuje v realnosti v kapitalizmu. Zakaj je ZDA tako močna? Zaradi znanja.
Kapitalizem ceni znanje in inovativnost, zato je uspešen. Socializem pa bankrot.
Naši levičarji tega ne razumejo.

11. januar 2013, ob 10:38:33
Neznan

Hvala, enako!

11. januar 2013, ob 09:50:37
insajder

Demokrat, moj odgovor je veljal sofiji, in da se izgonem nadaljnjim nesporazumom, nisem v službi na Delu niti nisem nikoli bil. Če bi bil, bi svoje mnenje o Karbi izražal tam - če bi seveda imel možnost priti do besede, kar danes ni več povsem preprosto, saj mnenje moti kapital pri rasti, če lahko povzamem izkušnje svojega delovnega okolja.

Vaše pojasnilo se mi je zdelo korektno in strinjam se, da so problematični tako levi kot desni kapitalskopolitični prevzemi medijev. Prav tako se strinjam, da je marsikdo prišel na Delo zaradi političnih, ne strokovnih kriterijev - tako z leve kot z desne. Vse to pa sklepam od zunaj. Tega z Markešem ne razumem, berem pa njegove komentarje že leta in vidim, da piše v tej službi bolje kot v prejšnji. To ni nujno posledica delovnega okolja, nekateri z leti dozorijo. Tudi glede kompleksnosti problema se strinjam.

Tega glede zmote pa najbrž niste razumeli vi: hotel sem reči, da vidim, kako smo številni (morda zaradi socialistične vzgoje?) verjeli 'znanje je moč' in ne 'lastnina je moč, ki je znanje ne sme ovirati'. Najbrž je tako verjel tudi kdo v npr. ljubljanskih lekarnah, preden jih je prevzel kot-da-magister, pa še kje - iz tega sem izvajal to številnost. Ne gre za opravičilo, pravzaprav se sramujem naivnosti.

Vse, kar vem o tej zadevi s pomirjevali, sem prebral na politikisu, v Delu nič, tako da tega sem ne bi mešal. Se pa strinjam, da bi bila potrebna tožba zaradi obrekovanja, če kdo objavlja takšne informacije. Metode rumenega tiska so obsodbe vredne, v resnih medijih pa nesprejemljive.

Ker imam danes še druge opravke, bi s tem zaenkrat zaključil. Lep pozdrav.

11. januar 2013, ob 09:40:13
Neznan

insajder
Hvala, da ste me spomnili na t.i. Slivnikovo obdobje.
.-.-

Vidim, da z mojim pojasnilom niste zadovoljni, priporočate mi celo, da v roke vzamem učbenik.
Sicer pa, če ste insajder MORATE stvari poznati....poznate profesionalnost..
Verjetno se tudi spomnite "profesionalnosti" Jožeta Volfanda, enega najbolj servilnih urednikov.
Bojim se, da vas večina razmišlja še vedno tako kot v časih, ko ste bili glasilo SZDL in uresničevali želje in zahteve CK ZKS, danes pa se kar naenkrat soglasno borite za temeljne pravice svojih sodelavcev. Pri tem pa vas ne moti prizadetost ljudi, ki jih krivično osramotijo vaši novinarji. Seveda dobro poznate tudi način dela Markeša in njegovih metod zastraševanja bralcev z pisanjem na domače naslove zato, ker se ne strinjamo z njegovim načinom pisanja.
Sinoči sem vam napisal :« Gre za kompleksen problem, ki prav gotovo ne sodi v rubriko komentarji.« Tako mislim tudi danes.
Zame je nesprejemljivo kar navajate: »na način, ki ga opisuje 'demokrat' spodaj: ker so zmotno verjeli (in številni smo zmotno verjeli z njimi)«
Govoriti, da so vaši sodelavci zmotno verjeli, pa je malce smešno, kot je smešno, da je novinar zmotno verjel, da je nekdo umrl zaradi prevelikih doz pomirjeval, da sta mu na oni svet pomagala starša, pa je zame grozljivo, nespodobno, gre za kaznivo dejanje……Vi pa hočete to opravičiti. Le, toda brez mojega soglasja.

11. januar 2013, ob 09:05:02
insajder

Hvala, da ste me spomnili na t.i. Slivnikovo obdobje. No, tam je res mogoče najti pravo zgodovinsko vzporednico, namreč odpoklic Matije Graha z Dunaja, ko njegovi komentarji niso bili všeč tedanjemu zunanjemu ministru. Če pa se spomnite na kake druge politično nevšečne zapise v Delu in drugih Delovih izdajah v t.i. svinčenih časih (sam se jih iz osemdesetih spominjam celo vrsto in današnji časi kličejo v spomin na primer -mislim, da Flegarjevo- analizo spomenika Edvarda Kardelja, kjer za voditeljem z obrazom hodi brezobrazno ljudstvo), so bili odzivi nanje bolj kultivirani ali recimo vsaj previdni. Tudi kolikor vem za nazaj, sicer nisi mogel biti glavni urednik brez ustrezne politične podpore (=članstva), si pa lahko delal.

O zahtevah profesionalnosti si oglejte kak medijski učbenik, o nekaterih je mogoče razpravljati s stališča svojega okusa, o drugih pač ne. Vi Videmškovo pisanje ocenjujete kot levičarski politični aktivizem, komu drugemu se zdi danes preredek poskus informiranja o svetu, ki mu brez etičnih zadržkov vlada sprega samozadostnega pogoltnega kapitala in totalitarnih političnih vodij. Kredibilnost je seštevek objektivnih meril in osebnih okusov oziroma pristranskosti. Razen tega pa nas kar nekaj ne bere časopisov samo ali predvsem zaradi politike. Ne rečem, da šlamparij in slabih, za objavo neprimernih člankov ni. Rečem pa lahko, da jih je na področjih, ki jih spremljam, manj kot v drugih množičnih tiskanih medijih.

Način je bil ustrezen? Cilj opravičuje sredstva? Se strinjam, da novinarji niso brez krivde za današnje stanje, vendar na način, ki ga opisuje 'demokrat' spodaj: ker so zmotno verjeli (in številni smo zmotno verjeli z njimi), da bo pri delu, z veliko in z malo, odločalo znanje, ne pa lastnina. Vendar s podeljevanjem legitimitete takim metodam odpuščanja (in ja, strinjam se, da je bilo tako odpuščeno veliko ljudi kje drugje, vendar ne mislim, da je to dober izgovor) prihajamo v sužnjelastništvo in v (ali pred) likvidacijske vode.

(Uf, malo samoironije: daleč smo prišli, da se čutim dolžnega, da pišem kaj v zagovor ravno Karbi, enemu tistih novinarjev z Dela, s katerimi sem bil najmanj zadovoljen ...)

11. januar 2013, ob 06:53:15
sofia

"In prav ti vplivi so eden ključnih razlogov, da je Delo res slabše kot pred desetletji. Ko jih je bilo očitno, sodeč po pismu g. Šaleja, manj. Čeprav so bili."
--
To je smešno. Delo je bilo vedno rdeče. Vedno je navijalo za levo politično opcijo (razen tistega kratkega intermezza v času 1. Janševe vlade). Če ni bilo pritiskov, jih ni bilo zato, ker so bili novinarji in uredniki skrbno izbrani: sami "naši".

"Je pa kljub temu najboljši slovenski množični tiskani medij, gledano po profesionalnih standardih, ne po ideološki orientaciji, o kateri so mnenja itak zmeraj različna."
__
Kaj pomeni "profesionalni standardi"? Pismenost, obvladanje jezika, zmožnost oblikovanja snovi v smiselno celoto? Po moje so bistvene zahteva profesionalnosti: nepristranost, poštenost, resnicoljubnost, natančnost (v člankih je veliko šlamparije), originalnost ....
Tega večina Delovih novinarjev ne izkazuje, zato pač niso "profesionalni", ampak so pristranski in nekredibilni.
Nekateri pa že kar levičarski politični aktivisti (na misel mi pride Videmšek).

"vendar je način, kako je bil odslovljen, zelo slabo spričevalo družbe Delo in Slovenije nasploh."
Način je bil ustrezen. Saj je podpisal prostovoljno.
Pač GOTOV JE.
Saj so novinarji prav uživali v kričanju gesel: Gotov je! Naj pa še sami izkusijo grožnjo: Gotov si!
Saj novinarji niso nedolžni in brez krivde za današnje stanje.
Marsikateri bi moral biti GOTOV. Ne samo Karba.

10. januar 2013, ob 23:16:56
Neznan

Glede lastništva Dela je povsem jasno kako so ga lastninili in zakaj. Enako je bilo z Dnevnikom in Večerom.
Ti niso "smeli " priti v roke desnice. Napravil se je razdelilnik in posamezne deleže so "morale" kupiti firme z zanesljivimi direktorji. Prav gotovo je bil eden takšnih Turnšek. V pomoč mu je stopil Stanič - Gorenje kot parkirišče.
Le kakšen interes je imelo Gorenje zapravljati denar za naložbe, ki mu ne prinesejo nič. Tako so se odločili in 60% vrednosti je prišlo v prave roke. Ostanek, ki sta ga imela KAD in SOD pa se je zopet talal po političnem okusu.
Pojavlja pa se vprašanje zakaj Dela niso odkupili zaposleni, oz. zakaj so zaposleni kasneje svoje deleže prodali in se odrekli solastništvu. Požrtnost Slivnika in drugih…
Podobno se je dogajalo tudi v kmetijstvu in predelavi hrane, kjer se je prodajalo in prodajalo, sedaj pa jamrajo, da nimajo vpliva.
Gre za kompleksen problem, ki prav gotovo ne sodi v rubriko komentarji.
Toda, če sedaj zaposleni jamrajo, naj se vprašajo zakaj so počenjali neumnosti, sedaj pa od javnosti pričakujejo pomoč.
p.s.: za Karbo ni vredno izgubljati besed..

10. januar 2013, ob 21:54:09
insajder

Morda se vi delate, da ne veste, ali pa res ne veste, da se Laško trudi prodati Delo. In morda se delate, ali pa res ne veste, da Dela najbrž niso kupili (pod drugo upravo, tako Dela kot Laškega) zaradi dobrih (vsaj finančnih) rezultatov. Ampak zaradi verige političnih vplivov. Tovrstnih kazalcev je dovolj, drugačne še čakamo.

In prav ti vplivi so eden ključnih razlogov, da je Delo res slabše kot pred desetletji. Ko jih je bilo očitno, sodeč po pismu g. Šaleja, manj. Čeprav so bili.

Sam Dela ne spremljam od prve številke 1. maja 1959, vendar dovolj dolgo, da bi znal tudi analizirati tudi druge razloge za spremembe. Ne le s pomočjo branja Dela, ampak tudi s poznavanjem medijskih zakonitosti. (In če bi vi navedli svoje argumente, bi jaz tudi navajal svoje, tako pa si bom prihranil nekaj časa.) Je pa kljub temu najboljši slovenski množični tiskani medij, gledano po profesionalnih standardih, ne po ideološki orientaciji, o kateri so mnenja itak zmeraj različna. Najbrž je prav zato po njem največ apetitov, čeprav so tudi zgodbe prevzemanja Večera vredne pozornosti. Karba gotovo ni bil največji adut Dela in mnenja sem, da bo Delo brez njega profesionalno boljše. (Morda bi se bolje obnesel v kaki drugi redakciji, sam je pričakoval premestitev, je izjavil.) Vendar je način, kako je bil odslovljen, zelo slabo spričevalo družbe Delo in Slovenije nasploh: način naglega vojnega sodišča, ki ga najbrž nimate za ustrezen način reševanja problemov. Ali pa smo že tako daleč?

10. januar 2013, ob 21:18:10
Neznan

insajder
@demokrat
To je vaše mnenje. Ste strokovnjak za novinarje, za vodenje, ali imate pač samo mnenje?
.-.-
Si naiven ali se delaš.
Delo IMA znane lastnike. Upam, da vedo kaj hočejo, verjetno dobre rezultate. Za dosego tega pa morajo imenovati dober NS in še boljšo upravo.
Delo berem od prve številke...desetletja, je pa vsak dan slabše ZARADI NOVINARJEV, urednikov in direktorjev, ki so se sami oklicali za meneđerje...in ti to dobro veš.

10. januar 2013, ob 19:46:11
insajder

@demokrat
To je vaše mnenje. Ste strokovnjak za novinarje, za vodenje, ali imate pač samo mnenje?

10. januar 2013, ob 18:20:47
Neznan

insajder
Boris Fanin je učinkovito povzel bistvo problemov, ki ne veljajo samo za Delo.
.-.-
Pri Delo so novinarji še slabši od vodstva...

10. januar 2013, ob 17:14:02
insajder

Boris Fanin je učinkovito povzel bistvo problemov, ki ne veljajo samo za Delo. Podobno se je še ne tako dolgo tega zgodilo na Delu Revijah (da se omejimo samo na medije). Ko zadeve prevzame nekdo, ki se na zadeve ne spozna, ni druge možnosti od padanja. Politična orientacija mu lahko pomaga pri prevzemu, ne pa pri delovanju. Če je razumen, se da podučiti takšnim, ki vedo, in potem je še upanje. Če pa je njegov ego prevelik, je prepričan, da ima prav.

Potem argument moči zamenja prej vsaj teoretično možno moč argumenta. Težko je podrejenemu razlagat napake nadrejenemu, ki ne razume, za kaj gre. Čim pa nadrejeni nastopa oblastno in noče poslušati, prihaja malodušje ali/in strah. In ljudje obmolknejo.

Tisti, ki vedo (in vidijo) samo to, da imajo prav, ne vedo nič. Velja tudi za komentatorje.

10. januar 2013, ob 15:40:58
sofia

Po moje bi morali resni in pametni ljudje na Delu (gotovo je med nesposobno in pokvarjeno večino tudi nekaj takih ...) razmisliti, kako naprej.
Naj pogledajo, kaj pišejo njihovi bralci, fanatični levaki (Lenčka, daso, rokec, gustl, krivica, šahek, mens, balkanec ....) in razmislijo: Ali želijo pisati za take maloumneže?
A ne bi bila stokrat bolj pametna politika, da taki kot so zgoraj našteti, odidejo na Dnevnik, Delo si pa ohrani normalne, demokratično usmerjene bralce in take bralce pridobi še na novo ....
Ali ni bolje delati (pa magari za nižjo plačo!) v uglednem, kredibilnem časopisu kot v nekem hujskaškem agitpropu? Pa še z Dnevnikom ne morejo v tem tekmovati. Dnevnik jih kljub vsemu v huskaštvu prekaša.

10. januar 2013, ob 15:37:55
Neznan

no, tisto iz biblije bi si najbrž zaslužila, ker goreče podpira;-)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lazarus bi oz. je rekel: "God put you in my path and I aim to cure you of your wicked ways. " :)

10. januar 2013, ob 15:21:22
Neznan

Sem dolgoletni naročnik Dela. Ko so pivovarji po naroku politike pred leti šarili med novinarskimi vrstami, sem bil tik na tem, da odpovem naročnino. Sedaj je enako. Razumel bom in to tudi prenesel, če bodo kolegi zaradi novinarja Karbe stavkali in Dela ne bo. Če bo obveljala odločitev uprave, bom naročnino zagotovo odpovedal.

Boris Fanin

10. januar 2013, ob 15:20:01
wladymyr

Večnost

Ali poznate najnovejšo slastno draž?
Nesmrtna je komunistična laž!

10. januar 2013, ob 14:52:24
wladymyr

Fleš
Prava in resnična, tudi dokončna informacija

Objektivno dobra, celovita in preverjena informacija je, da Dejan Karba ni več zaposlen v dnevniku Delo.

10. januar 2013, ob 14:50:25
Lenny

Neznan je povedal veliko resnico, kam pripelje to, da pametnejši odnehajo.
Pustijo da na forumu vladajo razni demokrati, resnicoljubnezi, wladymyri, sofiie in kar je že takšnih neuravnovešenih oseb
Pametni so že kdaj odnehali in niso več hodili ne na referendume, ne na volitve...
In rezultat?
Idiotizem je zavladal na vseh področjih.
Država je že tako izmaličena, da je več ni moč prepoznati.
In na njenem čeliu je človek, ki bi prej sodil vsaj v dve ustanovi, eno zdravstveno, drugo pa kazensko.
In drugi, ki se deklarira za levega, izvolila pa ga je desnica....in on ji je iz roke..
Vsaj v politiki ta rek ne velja, zajamčeno ne.

10. januar 2013, ob 14:43:38
sofia

HA HA HA
duševna revščina levakov na ogled: goosti, daso (Neznan), Bob Rock .....
Intelektualni in moralni bankrot.

10. januar 2013, ob 14:34:06
goostl

no, tisto iz biblije bi si najbrž zaslužila, ker goreče podpira;-)

delu pa želim ponovni vzpon. ja, upanje umre zadnje.

10. januar 2013, ob 14:21:31
Neznan

Oh, seveda je. Sicer terapija vsebuje elemente, ki v nekaterih državah sporne v drugih pač ne, ampak ti garantiram, da se da izgnat hudiča iz nje. Če ne drugje, so v Bibliji recepti kako do uspeha.


Ampak to je vse skupaj brezveze. Fora je le v ogabni politiki Dela, ki omogoča vso to svinjarijo. Po svoje jim tudi sam želim propad. Tako karierni kot tudi osebni.

10. januar 2013, ob 14:18:18
goostl

kaj pa vem, dasdas. meni se zdi, da se predvsem hrani s pozornostjo, njena zloba pa ni videt ozdravljive sorte.

je pa fascinantno, kako je res delu uspelo naredit tole revščino in pogorišče duha pod članki s svojo cenzorsko politiko. in dvomim, da se je kdo kdaj zares vprašal, kako.

10. januar 2013, ob 13:37:04
Neznan

eh, pust lažnivko, bob, živet v njeni glavi mora itak bit pekel.
+++++++++++++++++++++++

Tam tam kot pametnejši odneha, ane.

Pametni so popustili ter se umaknil in zato nam recimo vladajo neumni in pokvarjeni.Zlobo je treba izpostaviti in obsoditi!

10. januar 2013, ob 13:29:03
sofia

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

10. januar 2013, ob 13:26:47
goostl

eh, pust lažnivko, bob, živet v njeni glavi mora itak bit pekel.

10. januar 2013, ob 13:15:45
Bob Rock

@sofia

...levaki sploh ne ločite resnice od laži....

izjavi nekdo, ki si je prislužil takle članek http://www.delo.si/mnenja/komentarji/skrivno-zivljenje-cite-strovs_2.html

Laž je nesmrtna duša Čite.

10. januar 2013, ob 13:04:47
sofia

božiček
levaki sploh ne ločite resnice od laži. Tako kot zelo zelo majhen otrok.
Svoje umazane izmišljotine imate za "resnico".
Povej, bozicek, KDO (ki mu Karba stoji na repu) si je izmislil tisto gnusnost!? Ime?
__________
Bodi dosleden v svoji udbovski logiki: Po tvoje pišejo tisti nagravžni Mikstone ali kaj že je, Janševi ljudje.
*******************
Laž je nesmrtna duša komunizma.

10. januar 2013, ob 12:55:54
goostl

Zloraba oblasti, avtokracija in tema nikoli ne pridejo hipoma, vedno je vmesno obdobje mračenja, ko se dan preveša v noč; biti moramo pozorni opazovalci okolja in varuhi luči, da ne postanemo nemočni ujetniki teme.
W. Douglas

10. januar 2013, ob 12:37:33
bozicek

@demokrat
hvala za ponovno objavo komentarja

10. januar 2013, ob 12:02:50
Neznan

bozicek
Scenosled namerne likvidacije novinarja:
1. Lažno informacijo o smrti otroka sproducira nekdo, ki mu Karba stoji na repu.
2. Lažno informacijo se po kanalih plasira nezaželenemu novinarju.
3. Novinar naivno preverja informacijo v osjem gnezdu, ki ga nadzoruje taisti, ki je lažno novico sproduciral.
4. Vrh osjega gnezda (po mojem nezakonito) posreduje informacijo o novinarjevem preverjanju medijem, ki podpirajo vse tiste, ki jim Karba stoji na repu.
5. Taisti mediji in samo tej mediji, objavijo novico o novinarjevem preverjanju in sproducirajo škandal.
6. Uprava po hitrem postopku likvidira nadležnega novinarja.
7. Konec zgodbe!
.-.-.

Ta novinar pa je brihten kot ti.

10. januar 2013, ob 12:01:47
bozicek

@sofia
1. nisi odgovorila na moje vprašanje
2. ničesar nisem sestavil, napisal sem točno tako, kot je potekalo in bilo objavljeno na politikisu, požareportu in reportu.

10. januar 2013, ob 11:55:23
sofia

Glede teh svinjskih udbovskih laži: Zadnjič sem brala na netu o situaciji v Romuniji. Tam se dogaja do pičice enako. Agenti bivše komunistične tajne policije Securitate širijo o nasprotnikih pošastne laži.

10. januar 2013, ob 11:52:50
sofia

bozicek
sestavil si scenarij v udbovski maniri. Zelo značilno: levaki kar naprej svoje metode pripisujejo nasprotnikom.

Je pa res tudi tole: Če je Karba nasedel "govoricam" iz bebavosti, pa tudi nima na Delu, ki se samorazglaša za "osrednji dnevnik" kaj istkati.

10. januar 2013, ob 11:48:37
sofia

" Bolje, da se preveri, kot da govorice postajajo resnica."
HA HA HA
Udbovske laži naj preverjajo novinarji? S tem bi se morala ukvarjati policija ne pa novinarji.
**********
"Tisto, kar spravlja v skrbi, pa je praksa naglega sodišča brez možnosti ugovora, s katero je bil odpuščen."
HA HA HA HA
Zdaj, ko gre za njih, pa novinarji zahtevajo procedure! Ko že dva meseca podpihujejo in hujskajo ljudi na linč politikov, ki jim ne pašejo .... Saj je geslo Delovih novinarjev postalo: GOTOV JE!
Še ena v nebo vpijoča dvoličnost naših levakov.

10. januar 2013, ob 11:42:24
bozicek

@sofia
ste morda v Delu, v zadnjem tednu kje prabrala novico o smrti otroka????????

10. januar 2013, ob 11:36:31
sofia

" kmalu ne bodo mogli več pisati, kar bodo hoteli"

Sprevrženo dojemanje "novinarske svobode" in "avtonomije" na način naših levakov.
Oni milijo, da lahko pišejo "kar hočejo". To pomeni, če prevedemo v konkretni jezik: lahlo lažejo, manipulirajo in blatijo. Vse v imenu "avtonomnosti".

10. januar 2013, ob 11:34:06
bozicek

Scenosled namerne likvidacije novinarja:
1. Lažno informacijo o smrti otroka sproducira nekdo, ki mu Karba stoji na repu.
2. Lažno informacijo se po kanalih plasira nezaželenemu novinarju.
3. Novinar naivno preverja informacijo v osjem gnezdu, ki ga nadzoruje taisti, ki je lažno novico sproduciral.
4. Vrh osjega gnezda (po mojem nezakonito) posreduje informacijo o novinarjevem preverjanju medijem, ki podpirajo vse tiste, ki jim Karba stoji na repu.
5. Taisti mediji in samo tej mediji, objavijo novico o novinarjevem preverjanju in sproducirajo škandal.
6. Uprava po hitrem postopku likvidira nadležnega novinarja.
7. Konec zgodbe!

10. januar 2013, ob 11:28:04
Torquemada

Kdaj bo uprava zbrcala naslednjega, recimo Borisa Ježa, sejalca laži ?

10. januar 2013, ob 11:22:45
antibunny

Hja, če bo uprava vzstrajala, se bojim, da bo konec časnika Delo...

10. januar 2013, ob 10:47:58
Lenny

insajder, bojim se, da tisti nestrpneži, ki prikimavajo načinu na katerega se danes lahko znebiš nadležnega novinarja, ne bodo razumeli poante Bogdana Šaleja.
tako kot jim je tuje razmišljanje s svojo glavo, postavljanje neprijetnih vprašanj tistim, katere volimo, dvom, izbira boljših kandidatov, če se pojavijo..
Predvsem pa državljanski pogum,, da se postaviš za tistega, ki je doživel kršenje svojih pravic in s tem tvegaš, da bodo posledično kršene tudi tvoje.
Biti danes "pogumen," ko marširaš z Janšo, ki nadzoruje že vse pore življenja, je res nadvse težka izbira....

10. januar 2013, ob 09:49:46
insajder

Karbovo novinarsko delovanje je v resnem časopisu res bilo nenavadno, prišel je od nikoder in začel na prvih straneh obdelovati najbolj vroče teme.

Ampak. Odpuščen je očitno zaradi teme, ki je ni objavil, ampak preverjal in nato ne objavil. Tu je težko dokazovati nekorektnost. Bolje, da se preveri, kot da govorice postajajo resnica. (Mimogrede, objavil jo je spletni portal, personalno povezan z vlado, in če ga prizadeti, ki radi tožijo, ne bodo tožili, bo kazalo, da je zadeva dogovorjena.)

Tisto, kar spravlja v skrbi, pa je praksa naglega sodišča brez možnosti ugovora, s katero je bil odpuščen. Tega Slovenija zadnjih 60 let k sreči ni več poznala. Storjene napake od prej nas še zdaj hudo težijo. Več vas zagovarja take postopke, prej bodo doleteli tudi vas. Politična stališča vas varujejo, če sploh, samo en mandat.

Davno kdaj je nekdo rekel: "Z vašim mnenjem se ne strinjam, vendar bom storil vse, da ga boste lahko izrazili." Zdaj gremo z naglimi koraki v nasprotno smer - vse za diskreditacijo nasprotnega mnenja! Kadar vsak tuli svoje, vsi tonemo v propad. Preberite si mnenje gospoda Šaleja na začetku. On ni 'kar nekdo', ni javni sektor, udbomafija, komunajzar, nima običajnih tet in stricev, kar je teh običajnih interesnih diskvalifikacij, in večine časa ni preživel v Sloveniji. Pa ta propad vidi.

10. januar 2013, ob 09:17:34
paparazzo

+
+
+
+
+
+
+
Zdaj je čas za vašo enomesečno stavko v podporo Karbi.
Če bodo dali Delo zaradi tega v stečaj ga pa sami prevzemite.
S tem boste preprečili tudi sistematično uničenje vaše časopisne hiše,
kar je seveda trdni namen Puklastega Psihopata.
+
+
+
+
+
+
+
+

10. januar 2013, ob 07:12:54
slepočrevo

Male bizarnosti slovenske mentalitete: podpisuje se kot demokrat, novinarje pa poučuje, da kmalu ne bodo mogli več pisati, kar bodo hoteli.

Komunizem živi - v najbolj zakrknjenih "demokratih"!

10. januar 2013, ob 06:55:32
sofia

uprava "krni predvsem pravico vas, bralcev, do dobre, celovite in preverjene informacije"
To "pravico" nam krnite vi, novinarji, ne pa uprava Dela.

Gotovi ste!
Novinarji Dela, se spomnite, kako ste uživali ob mariborskih (in ljubljanskih) demonstracijah. Kajzer je doživljal orgazem, ko je slišal kričati: Gotovi ste!
Pa smo le dočakali dan, ko je GOTOV vsaj en novinar Dela.

10. januar 2013, ob 00:59:09
sofia

"Novinar Dela Dejan Karba je po volji uprave podjetja moral oditi – zato, ker je opravljal svoje delo. Informacijo, ki jo je dobil, je neuradno preveril pri svojem viru, vendar se je pokazalo, da ni resnična."
Ja, seveda, "informacijo" je preverjal.
Udbovske gnusne laži imajo Delovi novinarji za "informacije"!!!!!
Tako svinjarijo bi vsak normalno razmišljujoč človek prepoznal kot udbovsko laž. Saj ni edina. Karba jo gre pa "preverjat" in to ravno v pravem času, ko se stopnjuje pritisk na Janšo. In namiguje, da se je zgodil UMOR OTROKA in poizveduje, če policija raziskuje.
Delo: a je mogoče pasti še globlje?
Delo, a vas ni sram, da tako zavrženo dejanje zagovarjate?
**************
"Noben novinar s še tako zgrešenim prispevkom ne bi mogel povzročiti ugledu naše hiše tolikšne škode, kot jo je s to potezo povzročila uprava."
Kaj pa še!
Bralci smo veseli, da je ta nesnaga odšla z Dela!
**************
"Dovolj imamo tega, da se v uredništvu vsak dan sproti trudimo za čim bolj kakovosten in do bralcev prijazen izdelek ...."
Novinarji, morali se boste potruditi za BOLJ kakovosten in bolj kredibilen in bolj pošten izdelek ...
Prijaznosti pa ne rabimo ....

10. januar 2013, ob 00:55:04
novi_butalec

Karba, GOTOV SI!

Gospod Karba se je končnbo prisiljen soočiti s posledicami svojih dejanj. Kdaj se bo gospod Klemenčič?

10. januar 2013, ob 00:40:49
enzrovt

Cisto resen predlog delovim novinarjem: ce stojite za svojim kolegom, dajte VSI odpoved. Potem naj se po vodstvo jebe samo s seboj. Ce pa ne, ste pac samo kurbe ki gledajo samo na svojo rit.

10. januar 2013, ob 00:23:51
resnicoljubnez

@ miha_p: Vsi ste kurbe, si verjetno hotel napisati, pa ti ne gre dobro tipkanje od rok (najbrž se ti tresejo, malo od alkohola, malo pa od živcev).

09. januar 2013, ob 23:58:12
resnicoljubnez

Uprava Dela, jutri šutnite še tega Pečauerja. Za njim pa ... saj imate še nekaj takih, dobro veste, kateri so. Če boste zaradi tega izgubili kaj bralcev, nič hudega, podražite časnik in oglase, z veseljem vam jih bomo plačevali. Tisti, ki vas ne bodo več brali, se bodo pa gotovo naročili na kako severnokorejsko trobilo (predvidevam, da Mladino že prejemajo).

09. januar 2013, ob 23:56:22
Neznan

bzzzzzzzzzzzzz

09. januar 2013, ob 23:35:43
Lenny

Demokrat, tisti ki naj bi razhajkali Delove novinarje, so vsi po vrsti že fertik,.
Le da jim tega še nihče ni povedal.
To bodo presenečeni...

09. januar 2013, ob 23:32:17
Neznan

Jaz sem vam že lani januarja napovedal, da vas bodo počasi nagnali vse, vse, brez izjeme. Karba si je privoščil marsikaj. Marsikaj si privoščite tudi drugi. Dolgo časa ste bili navajeni, da ste lahko pisali kar ste hoteli, največ pamfletov.
Vse manj jih bo, verjamem.

09. januar 2013, ob 23:25:35
Lenny

Razmere v državi so se očitno tako zaostrile, da je desnica izgubila živce, z njimi pa tudi ostanke razuma.
Kdo je še videl takšno obliko odpuščanja novinarja v 21. stoletju v EU?
Zevnikova &co so dokazali svojo hlapčevsko naturo in s to potezo pokazali, da so zgolj podaljšana roka JJ in da ne izbirajo sredstev, ko se je treba znebiti novinarja, hkrati pa disciplinirati ostale...
Zevnikova se ne zaveda, da si ljudje v tem času zapomnemo vsako potezo lakajev ki se na vsakem novem protestu pridružijo ostalim prodanim dušam na transparentih.
Spregledali so tudi znano dejstvo, da za vsako rit šiba raste, tudi za rit Zevnikove.

09. januar 2013, ob 23:09:30
miha_p

Vsi smo Karba!

09. januar 2013, ob 23:03:14
Javorje

Spoatovana uprava Dela,
v letih 70 sem bil dopisnik Dela v Latinski Ameriki. Nikoli nsem videl, niti dozivel kakrsnekagolimpritiska z strani vodstva casosine hise. Pisel sem proti socializmu, moj kolegi so objektivno porocali in vedno smo bili zvesti,kot je povdarjal rajnki MitjanGorjup n njevovi nasledniki, bralcem. sLovenskim bralcem. To kar,pocenjate je krvavutec demorkqcije in sramotna dejanja. Brez nedocisnega tiska ni neodvisne in samostonjne l Slovenije. Vi uncujetento samostojsnot. Pivovarji brez slovnkosti.HLapci klerofasizma prodani za umazan denar pokorscine. Vam g. Zecnik i vsej upravi ob tej pokorscini zelm, da se vam in vasim druzinam mascujemprkltstvo,ki ga vzagmjate. Dekla in hlapci ter grobarji slovenske samostojnosti in bodocnosti ste. Intelektualno nesposobni, da raumete za kaj se gre. Ne razumete kako pljuvate na kroznik svobode vasih otok. Bodite prekleti in zakleti. Ne bom se skrival z geslom, moje im e Bogdan Salej in nisem hlapec kot ste v ampak svobodonjak, iz bajtarske druzine iz Jaorja

09. januar 2013, ob 22:13:06
Vesolje

vsi ste karba, vsi ste propadli teologi vsi bi se nad letoin pol starim otrokom izživljali, da bi nekoga diskreditirali, vsi na delu ste res vsi karba, pokvarjeni do obisti. Bravo ga. zevcnik. Še enega teologa imate, ki je res karba

09. januar 2013, ob 22:03:54
60 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej