Igra se šele začenja
pet, 19.05.2017, 18:42; spremenjen: 18:52
Igra se šele začenja
Usoda Juliana Assangea bi morala zanimati slehernega zemljana.

Danes je novica o tem, da je Švedska opustila pregon proti Julianu Assangeu, vzbudila pozornost svetovnih medijev. Dokazov, da bi Assange zakrivil posilstvo, ni bilo dovolj niti za obtožnico. Tako so maske glede kazenskega pregona vodje Wikileaksa končno padle.

Morda je največji prispevek Assangea v tem, da je razkril tehnike sodobnega vladanja, ki jih omogoča skoraj popoln državni nadzor nad državljani. Dejstvo, da naše delovanje na najbolj znanem spletnem brskalniku, na družbenih omrežjih in telefonih vestno spremljajo različne službe in agencije, ki delujejo v spregi z velikimi korporacijami, precej spodbija občutek varnosti, zasebnosti in svobode v družbah, ki se rade označujejo s prav temi pojmi. Usoda Juliana Assangea bi morala zanimati slehernega zemljana, saj bo ta očitno zaradi svojega prispevka k javnemu in skupnemu dobremu dobesedno žrtvoval svojo blaginjo oziroma tisto, kar tvori kolikor toliko dostojno življenje.


Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela, d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor