čet, 15.11.2012, 21:00
Kangler je korumpiran. Pika.
Ne verjamemo več trditvam, da gre za opozicijsko zaroto, babice iz ozadja in druge zgodbice.
Ugotovitve Komisije za preprečevanje korupcije, ki s svojimi pooblastili lahko zareže precej globlje v rakavo tkivo korupcije kakor mediji, so spet razkrile pokvarjene kadrovske in poslovne orgije mariborskega župana Franca Kanglerja. Potrdile so gnile igre mariborskega mestnega vrha z občinskim premoženjem, ki so jo novinarji opisovali v zadnjih letih. Nadzornim ustanovam, medijem, kriminalistom in tožilcem se je zdaj s povsem jasnim stališčem, da je Kangler »ponavljajoče in sistematično zlorabljal javno funkcijo, pooblastila in pristojnosti« pridružila še ena najbolj poklicanih ustanov.

Da prav vsi, ki so se poglobili v županovo podzemlje, ugotavljajo isto, je najprepričljivejše znamenje, da ne moremo niti za trenutek več verjeti županovim nenehnim zatrjevanjem, da gre za opozicijsko zaroto, babice iz ozadja in druge zgodbice o namišljenih zunanjih sovražnikih. Zdaj lahko le še bolj jasno zapišemo, da je Franc Kangler korumpiran politik. Pika. Človek, ki je s svojo grobo politiko »deli in vladaj« drugemu največjemu mestu v državi naredil skoraj že nepopravljivo škodo.

Do še pred nekaj tedni nepredstavljiv upor proti županu so nazadnje pokazali tudi Mariborčani, ki s sumljivo radarsko zgodbo nazadnje spoznavajo vse razsežnosti te uničevalne in parazitske politike. Ta bi bila sankcionirana ali vsaj omejena, če ne bi molčali v SLS, katere član je Kangler, in če mu absolutne vladavine v Mariboru ne bi zagotavljala SDS. Obe ključni stranki sta zato sokrivi za njegova dejanja. Poziv Radovana Žerjava k izstopu iz SLS zato ni dovolj. Če ga ti dve stranki, ki imata v rokah moč odločitve, takoj ne bosta spravili ob položaj, ali če bo celo postal državni svetnik, potem ...

Moramo nadaljevati?

Kangler je korumpiran. Pika.

Foto: Leon Vidic / Delo

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
3 komentarji
Akuna Matata

Imate sreco, da zivite v drzavi, kjer zakoni ne veljajo in se nimate cesa bati. Obtoziti javno nekoga za kriminalno dejanje je pogumna zadeva, ce se opira na "verjeti". Pri nas bi na sodiscu izgubili, da se za beracenje ne bi bili vec uporabni.

16. november 2012, ob 10:57:58
Vipera berus

Lepo si napisal ampak Zofka se gotovo ne bo strinjala s tabo, če bo tole brala.

16. november 2012, ob 08:39:16
Komunist

PRAV RAD BI VEDEL KOLIKO BOJO ZASLUŽILI ADVOKATI, DA NE GRE V GAJBO
IN - KOLIKO BOMO PLAČALI ZA NADOMETILO RAZNORAZNIH MUK TEGA sls-OVCA, ČLANA FIRME, KI JE SVOJE POKAZALA ŽE TAKRAT, KO JE BILO TREBA V BOJ ZA OSVOBODITEV OD OKUPATORJA; MENDA SO MED KVISLINGI BILI TUDI PREDNIKI DANAŠNJIH NJEGOVIH STRANKARSKIH TEMELJEV Z oMANOM NA ČELU, SAJ JE LE.- TA IZJAVIL, DA SO KLJUB VSEM HUDOBIJAM KOMUNIZMA(ki ga še nihče ni videl, kaj šele živel) "ZMAHALI PO 45-TIH LETIH. čUDOVITO, ZA V - NEBESA, KI SI JIH IMAJO PETKRAT ZASLUŽENA.

16. november 2012, ob 02:08:39
3 komentarji
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej