Magna ja, Luka ne
pet, 13.10.2017, 08:00
Magna ja, Luka ne
Kje ste še videli, 
da mesto in država nagajata svojemu pristanišču?

Vlada si je z učinkovitim vodenjem projekta Magna naredila medvedjo uslugo. Dokazala je, da za gospodarsko obetaven projekt lahko poskrbi z zvrhano mero učinkovitosti. Če hoče.

Če se pri Magni da, zakaj se pri najmanj toliko strateških projektih v Luki Koper, pri podaljšanju pomola in drugem tiru, ne da? V ureditev kontejnerskega pomola bi Luka rada (sama, brez državne pomoči) vložila 235 milijonov evrov (Magna v prvo fazo vlaga okoli 140 milijonov). Na vprašanje, zakaj je pri Magni volja, pri Luki Koper pa je ni, ministrstvo za infrastrukturo ravnodušno odgovarja, da nima formalnih pristojnosti pri izdaji okoljevarstvenih soglasij in da pričakuje, da bo Luka čim prej našla z občino obojestransko sprejemljivo rešitev.


Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela, d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor