Prehitevanje po desni
sre, 14.03.2018, 10:00
Prehitevanje po desni
Če bi bile evropske volitve jutri, bi radikalna desnica prehitela socialdemokrate.

Tako rekoč vsake evropske volitve pokažejo isti trend: socialdemokracija izgublja glasove, njen zaton je strukturen, ne more več pridobiti volivcev. Izida v dveh velikih članicah EU, Italiji in Nemčiji, v obeh je leva sredina doživela zgodovinski poraz, sta samo najbolj aktualen primer, lani so bili ponižujoče poraženi socialisti v Franciji, podobno socialdemokrati v Avstriji. Britanski laburisti so edina velika evropska levica, ki je v zadnjem času pridobila glasove.

Zagon dobiva desnica. Poimenujejo jo z raznovrstnimi imeni: »nacionalistična desnica«, pa »suverenistična«, »radikalna«, »skrajna«, »ksenofobna«, »protievropska«, »populistična«. Postala je druga najmočnejša politična sila na celini, umestila se je pred levosredinske stranke.


Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela, d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor