Še včeraj spodbuda, danes omejitev
tor, 17.04.2018, 06:00
Še včeraj spodbuda, danes omejitev
Če bo prodajalec stanovanja preveč pogolten, bodo njegova pričakovanja zadušila posel.

Nakup stanovanja na javni dražbi velja za ugodnejšo različico kupovanja nepremičnine. Kar ni nujno res. Pa vendar se primemo za glavo, kaj uspe doseči dražitelju v konkretnih primerih: skoraj tri tisoč evrov za kvadratni meter rabljenega stanovanja na obrobju Ljubljane, izklicna cena na dražbah pa se lahko zviša celo za 80 odstotkov in več.

Dražba, ki je v tujini razširjen način prodaje nepremičnin, si pri nas šele utira pot. Ne obsega samo zaseženih in nepremičnin iz stečajev, ampak tudi povsem običajno ponudbo. Zaradi narave postopka se tam lahko znajde na kupu več deset zagretih kupcev, zato se cena v adrenalinski tekmi lahko bistveno zviša - a le, če je nepremičnina urejena in če so prvotna censka pričakovanja prodajalca prizemljena.


Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela, d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor