Laboratorijska izdelava hamburgerjev

Fuzija okusov s prevaro oči.

Objavljeno
19. oktober 2016 15.20
FOOD-MEATPACKING/VEGETARIAN
D. M.
D. M.
Prejšnji četrtek so v restavracijah Jardiniere in Cockscomb v San Franciscu začeli prodajati hamburger Impossible Foods z govejim nadomestkom na rastlinski osnovi, ki se je toliko približal govejemu mesu, da »krvavi«. Rdeča barva nastane zaradi heme, molekule na rastlinski osnovi, ki spominja na hemoglobin v krvi.

Po navedbah Traci Des Jardins, lastnice restavracije Jardiniere, je bila v četrtek že nekaj ur pred odprtjem restavracije dolga vrsta vedoželjnbih gurmanov. Restavracija ima vse mize rezervirane že za ves mesec v naprej.

Lastnik restavracije Des Jardins, ki že leto dni sodeluje in svetuje podjetju Inmpossible Foods, ustanovljenem v mestu Redwood, ugotavlja, da se je prelevila iz znanstvenega v prehransko podjetje.

Jardiniere je ena od treh restavracij na zahodni obali ZDA, ki je začela prodajati hibridne hamburgerje Impossible Food. Pleskavice rastlinskega izvora ustvarjajo v litoželeznih posodah. Potrežejo jih na veganskih žemljicah z gorčično omako, karamelizirano čebulo, avokadom, koruzo, paradižnikom in solato.