Festival Naprej/Forward: Prava (ne)športna zgodba (VIDEO)

David Walsh, novinar, ki je ustavil Armstronga.

Šp. B.
čet, 16.11.2017, 18:00

Festival kakovostnih medijskih vsebin letos že šestič

Festival Naprej/Forward pripravlja Društvo novinarjev Slovenije v sodelovanju s slovenskimi medijskimi hišami: Delo, RTV Slovenija, Pro Plus, Večer in Slovensko tiskovno agencijo.

Festival v Slovenijo prinaša najboljše primere iz globalne prakse, najnovejše trende in nova znanja. Za vse (so)ustvarjalce medijskih (novinarskih) vsebin. Za vse, ki jih to zanima. Za vse, ki jim ni vseeno.

Vsebine festivala so namenjene novinarjem, fotografom, snemalcem, montažerjem in ostalim (so)ustvarjalcem medijskih vsebin v Sloveniji in širši, balkanski regiji. Strokovnim javnostim, ki sodelujejo z medijskimi (so)ustvarjalci. Splošni javnosti, ki zahteva kakovostne, verodostojne in relevantne novice.

Novinar z dolgoletno kariero in neštetimi izkušnjami bo na predavanju spregovoril o svojih športno novinarskih prigodah. Podal nam bo nekaj napotkov, kako izboljšati in sploh začeti s preiskovalnim novinarstvom v športu in pojasnil svoj pogled na prehod od dnevnega športnega poročanja do preiskovanja zaledij ogromne športne industrije.

Športno novinarstvo je namreč veliko več od poročanja o rezultatih tekem, tekmovanj in občasnih poškodbah, kar je Walsh s svojim delom že velikokrat dokazal. Seveda se ne bomo izognili niti vpogledom v njegovo najbolj znano 13-let dolgo sledenje zgodbi, ki je pripeljalo do konca kolesarske kariere Lancea Armstronga.

***

Neposredno bomo prenašali tudi -

ob 19.00: Radijske novice 2.0, Joanna Kakissis

ob 20.00: Vročica bruseljskega jutra, Ryan Heath

Prijavi sovražni govor