Od srede do srede: Žerdin in Markeš o Janši in 666 delegatih

Na kongresu ni bilo presenečenj, ampak že samo dejstvo, da je nekdo osemkrat zapovrstjo izvoljen nakazuje na vprašljivo demokratičnost.

Ali Žerdin, Janez Markeš, video: V. V.
sre, 24.05.2017, 18:00

Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš tokrat razpravljata o že osmem mandatu Janeza Janše na čelu stranke SDS. Minuli konec tedna ga je namreč na kongresu SDS podprlo 666 delegatov.

»Šestice so povezane s hudičem,« število delegatov komentira Markeš.

En del volilnega telesa izrecno in močno podpira Janšo, drug del, ki je večji, pa ga zelo močno zavrača. Ko daš to dvoje skupaj, prideš do povprečja, ki je nizko.

Na kongresu ni bilo presenečenj, ampak že samo dejstvo, da je nekdo osemkrat zapovrstjo izvoljen nakazuje na vprašljivo demokratičnost. Bolj kot to, se Markešu zdi zanimiva predvsem prisotnosti Viktorja Orbana.

Komentatorja se dotakneta tudi srečanja papeža Frančiška z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

Naša rojakinja (Melania Trump) je na srečanje prišla lepo pokrita. »To je serijski protokol. Na srečanje se ne pride drugače kot tako,« pove Markeš, medtem ko Žerdin meni, da vatikanski protokol ne predpostavlja, da mora biti povsem zakrita, ampak morajo pokrita le ramena. Mislim, da papeža ne bi motilo niti, če bi Trump prišel v kavbojkah.

***

Uporabnike prosimo, da nam svoje mnenje pošljejo na elektronski naslov internet@delo.si. Komentarje bomo objavili po lastni presoji.

Alija Žerdina in Janeza Markeša lahko poslušate tudi v podcastu. Njune pogovore objavljamo v iTunesih: bodisi jih prenesite v aplikacijo na svojem mobilnem telefonu bodisi jih spremljajte na tej povezavi.