Od srede do srede: Žerdin in Markeš o predsedniških volitvah

Ravno te predsedniške volitve so lahko podij za debato o izginjanju nekaterih temeljnih vrednot, ki so zapisane v ustavi.

Ali Žerdin, Janez Markeš, video: V. V.
sre, 23.08.2017, 18:00

Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš tokrat razpravljata o predsedniških volitvah, ki bodo 22. oktobra letos. V kolikor bo potreben drugi krog, bo ta 12. novembra.

»Do tega trenutka nimamo posebno zanimivega nabora kandidatov. Čakamo, da se seznam razširi,« pravi Žerdin.

Stranke bi morale v vsej resnosti sproducirati svojega človeka, ki bi vrednote znal zelo jasno izraziti in povedati, da to niso le njegove vrednote, ampak vrednote države in da jih je pripravljen braniti in zastopati.

Katere pa so te vrednote, se sprašuje Žerdin. »Zelo enostavne so, saj so napisane v ustavi,« mu odgovori Markeš.

Ravno te predsedniške volitve so lahko podij za debato o izginjanju nekaterih temeljnih vrednot, ki so zapisane v ustavi.

Tiste stranke, ki na predsedniške volitve ne bodo postavile svojih najboljših in najresnejših kandidatov, pri katerih se bo videlo, da zastopajo ustavne vrednote, me ne bodo privabile na parlamentarne volitve in ne bodo voljene z moje strani, poudarja Markeš.

***

Uporabnike prosimo, da nam svoje mnenje pošljejo na elektronski naslov internet@delo.si. Komentarje bomo objavili po lastni presoji.

Alija Žerdina in Janeza Markeša lahko poslušate tudi v podcastu. Njune pogovore objavljamo v iTunesih: bodisi jih prenesite v aplikacijo na svojem mobilnem telefonu bodisi jih spremljajte na tej povezavi.