V svet navidezne resničnosti smo ujeli tudi tretji dan planiškega praznika

Za tiste, ki danes niste mogli v Planico.
Objavljeno
19. marec 2016 13.21
Navijači Planica
Delo.si
Delo.si

V dolini pod Poncami je bilo danes veselo že od jutra. Ko so slovenski orli znova pristali na stopničkah, se je to lahko le še povečalo.

Za tiste, ki danes niste mogli biti tam, in tiste, ki bi si želeli trenutek podoživeti, objavljamo prostorski posnetek današnjega planiškega praznika:

Posnetek najdete tudi na spletnem naslovu 360.delo.si. Aplikacijo za ogled predstavljamo v testni beta verziji in jo bomo za še boljšo resničnostno izkušnjo postopoma nadgrajevali.

Prostorske fotografije delujejo na vseh spletnih brskalnikih in pametnih telefonih, prostorski videoposnetki pa so zaenkrat na voljo le v okolju Android.

Delo bo 50 izbrancem podelilo očala VR, s katerimi lahko še bolj podoživite polete v Planici. Osvojite jih lahko s sodelovanjem v nagradni igri na promo.delo.si/vr-ocala. Očala so narejena po principu Googlovega »cardboarda«, so najbolj enostavna možnost za navidezno resničnost. Vanje uporabnik vstavi svoj pametni telefon in na njem zažene ustrezno vsebino (pri planiškem skoku z izbiro ikone v obliki očal), ki je razdeljena na dve ločeni (polovični) sliki. Več preberite TUKAJ.

Še preden se je po zaletišču spustil prvi tekmovalec ...

... se je med gledalci zjutraj sprehodil tudi naš fotograf Matej Družnik:
Medtem ko so bili drugi prizemljeni, se je nam vrtelo od višine:

Fotoreporter Tomi Lombar se je s helikopterjem povzpel na skoraj enako mesto kot Matej Družnik pred dvema letoma. Z drsnim trakom razkrivajte podobo Planice iz zraka takrat in danes: