V objemu ljubljenega visoko na zajli

Nedelo je z žrebom na romantiko v zraku povabilo zakonska para Trček iz Žirov in Pavlin iz Velenja.

ned, 14.02.2016, 08:00

V kabinah krvavške žičnice so v petek zvečer pogrnili mizi za posebne goste: Andreja in Primož Trček iz Žirov ter Alenka in Branko Pavlin iz Velenja so bili izžrebani za Nedelovo Valentinovo Večerjo na zajli. Za prvi par je kuponček izpolnila hči, za drugega pa je brez vednosti žene mož. Vsi so bili nad kulinaričnim doživetjem izjemno navdušeni, čeprav so bili zaradi sneženja prikrajšani za razglede.

»Kakšen kuponček sem poslala? Kdaj? Nič ne vem o tem,« je Alenka Pavlin iz Velenja spraševala prijeten moški glas, ki jo je vso zmedeno poklical sredi delovnega dne. »Večerja za dva? Na zajli?« se je čudila še naprej in potrdila prisotnost, a tuhtala, kako bo to razložila možu, ki se boji višine, z gondolo pa se sploh ne vozi rad.

Dvojna obletnica za Alenko in Branka

Alenki ni bilo treba čakati do večera. Komaj je odložila telefon, že je v hišo vstopil mož. Povedala mu je, da sta bila izžrebana za večerjo na zajli, a ne ve, ne kdaj in ne kje se je prijavila. »Takrat se je mož zasmejal in povedal, da je kupon na moje ime poslal on,« je povedala Alenka, ki danes praznuje 49. rojstni dan, 22. februarja pa bosta z Brankom praznovala še trideseto obletnico poroke. Tako sta dobila priložnost, da visoko v zraku proslavita oboje. »Bilo je zelo lepo. Navdušena sva bila nad organizacijo. Vse je potekalo kot po maslu,« sta povedala zakonca Pavlin, ki prosti čas rada preživljata na motorju in v družbi prijateljev, ki jih nimata malo. Tako sta bila lani povabljena na kar trinajst abrahamov, na štiridesetletnico in eno šestdesetletnico. Alenka, zaposlena v Novi Ljubljanski banki, in mladi upokojeni rudar Branko sta že tudi dedek in babica osemnajstmesečne Larise.

Pri zakoncih Pavlin je za presenečenje ženi Alenki poskrbel mož Branko. Foto: Mavric Pivk/Delo

Andreja in Primož sta pogrešala razgled

Zakonca Primož in Andreja Trček iz Žirov pa sta se na zajli znašla po zaslugi najstarejše hčere Tamare, ki je s fantom že uživala ob večerji v kabini krvavške žičnice in je zato izpolnila kar dva kupona: enega za starše, drugega pa zase, saj bi s fantom z veseljem še enkrat šla. A žreb je tokrat odločil v prid staršem. Primož in Andreja, ki sta poročena že dvaindvajset let, sta na večerji neizmerno uživala. Nobenega od njiju ni bilo strah višine, sploh pa ne Primoža, nekdanjega smučarskega skakalca. »Edino, kar sva pogrešala, so bili razgledi, a vreme jih žal ni dovolilo,« je povedala Alenka in pohvalila izbrano hrano gostiln Dvor Jezeršek in Krištof. »Odlično izbrani okusi,« je kulinarično ponudbo opisala sogovornica, ki bo danes od moža dobila še kakšno rožico. »Z Valentinom pri naši hiši nič ne pretiravamo. Običajno mami in ženi kupim le kakšen cvet,« je povedal Primož, ki se bo s soprogo še vrnil na Krvavec. »Tudi midva bi bila z veseljem še enkrat izžrebana,« sta v smehu dodala zakonca Pavlin.

Primož in Andreja Trček sta se znašla na zajli po zaslugi hčere Tamare. Foto: Mavric Pivk/Delo

Povezane novice

Svet so ljudje: Šala za valentinovo
13. februar ob 18:00
Igralec Liam Neeson nima ljubice, ker še vedno žaluje za ženo.
Prijavi sovražni govor