Nesreča pri Selcah usodna za motorista

Okoliščine nesreče kažejo, da je voznik avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v motorista, ki mu je vozil nasproti.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal

Ob 14.53 je izven naselja Selca na Škofjeloškem, v smeri proti Železnikom, prišlo do prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil motorist, je prvi poročal portal Uprave za zaščito in reševanje.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so bila v nesreči udeležena tri vozila, ob motorju še dva avtomobila.

Okoliščine nesreče kažejo, da je voznik avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v motorista, ki mu je vozil nasproti. Drugi voznik avtomobila, ki je vozil za motoristom, pa je med izogibanjem nesreči zapeljal s ceste.

Motorist je na kraju nesreče umrl. Vsi trije udeleženci nesreče so slovenski državljani. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen.

Gre za letošnjo deveto smrtno žrtev na cestah na Gorenjskem. Tudi lani je v istem obdobju umrlo devet udeležencev. Cesta med Škofjo Loko in Železniki je bila popoldne pri naselju Selca zaprta, sedaj je promet mimo kraja nesreče mogoč.

Zatem ko se je popoldan v prometni nesreči pri Vukovju smrtno ponesrečil 57-letni voznik avtomobila, je to že druga današnja prometna nesreča s smrtnim izidom.