Novinar osumljen tihotapljenja migrantov

Na POP TV potrdili, da so policisti na južni meji prijeli njihovega športnega novinarja, ki so ga že odpustili.
Fotografija: V vozilu, ki ga je menda vozil novinar, so bili štirje Pakistanci, ki so nezakonito prišli v Slovenijo. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
V vozilu, ki ga je menda vozil novinar, so bili štirje Pakistanci, ki so nezakonito prišli v Slovenijo. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Ljubljana – Govorice, da so policisti v nedeljo pri meji s Hrvaško prijeli enega od slovenskih novinarjev, so se izkazale za resnične. Med prijetimi je zdaj že nekdanji sodelavec medijske hiše POP TV.

Pri Čatežu ob Savi so možje v modrem v nedeljo popoldne ustavili dva avtomobila ljubljanskih registrskih tablic. Enega je vozil 29-letni omenjeni novinar, drugega pa 64-letni sostorilec. Z novomeške policijske uprave so sporočili, da so bili v vsakem od vozil po štirje tujci, domnevno državljani Pakistana. V postopku pa se je izkazalo, da so v Slovenijo prišli zunaj mejnega prehoda.

Medijska družba POP TV je novico objavila in potrdila na svoji spletni strani. Med drugim so zapisali, da novinarjeva ravnanja obsojajo ter da so z osumljencem takoj prenehali sodelovati.

»V uredništvu obžalujemo, da se je dogodek zgodil. O ravnanju novinarja zunaj delovnega mesta nismo bili obveščeni, prav tako se nismo zavedali morebitnih osebnih okoliščin, v katerih se je znašel naš nekdanji novinar. V naši medijski hiši vsakršno ravnanje, ki krši predpise, obsojamo. Tihotapljenje in pomoč pri tihotapljenju migrantov čez hrvaško mejo je v porastu, v kazenskem zakoniku pa je zagrožena kazen do pet let zapora in denarna kazen. O izkoriščanju stisk beguncev, žrtev tihotapstva, smo in bomo še obsežno poročali,« so poudarili.

Dodali so še, da so kljub domnevi nedolžnosti, ki velja do pravnomočne obsodbe, z novinarjem takoj prekinili sodelovanje.