Jutri stavka na nemških letališčih

Napovedujejo težave več deset tisoč potnikov, saj pričakujejo številne odpovedi letov in zamude.

Objavljeno
26. april 2016 16.03
A. S., STA
A. S., STA
Frankfurt − Na nemških letališčih v Frankfurtu, Münchnu, Düsseldorfu, Kölnu, Dortmundu in Hannovru bo jutri, v sredo, 27. aprila, stavkalo letališko osebje. Lufthansa in Air Berlin napovedujeta, da bo imelo težave več deset tisoč potnikov.

Stavkali bodo zaposleni v mehaničnih delavnicah, izvajalci letaliških storitev in zaposleni v nadzoru, ki skrbijo za varnost. Na letališčih zato pričakujejo številne odpovedi letov in zamude.

Sindikat Verdi, eden največjih nemških sindikatov, želi s stavko dodatno pritisniti na zvezne in lokalne oblasti, s katerimi se že dolgo pogajajo o dvigu plač.

Tretji krog pogajanj je predviden v četrtek in petek.

Iz Lufthanse so sporočili, da bodo odpovedali 895 letov, kar bo prizadelo okoli 87.000 potnikov. Lufthansa bo odpovedala vse lete na dolge linije iz/v München, z urnika pa bo morala črtati tudi nekatere evropske in notranje lete. Večino letov na dolge linije iz/v Frankfurt bodo menda izvedli. Promet naj bi normalno stekel ob 15. uri.

V Adrii Airways so za STA povedali, da bodo vsi njihovi leti potekali v skladu s predvidenim voznim redom. Kaj pa je z morebitnimi nadaljnjimi leti kaže preveriti na spletnih straneh letališč in prevoznikov.