Nekdanji policist v okolici Trbovelj umrl nasilne smrti

Truplo pogrešanega 63-letnika so našli v gozdnatem prepadu v neposredni bližini njegovega doma v Ključevici.

Objavljeno
27. julij 2016 12.33
mpi-rop
Mihael Korsika
Mihael Korsika
Trbovlje – Potem ko je policija v ponedeljek dobila obvestilo, da v okolici Trbovelj pogrešajo 63-letnega domačina, je stekla iskalna akcija in nekaj ur pozneje so v bližini njegove domačije našli truplo pogrešanega. Po neuradnih podatkih gre za Branka Bajdeta.

Nekateri mediji so včeraj dopoldne najprej poročali, da je policija v okolici Trbovelj našla obglavljeno moško truplo, toda če bi ta informacija držala, policisti ne bi potrebovali dva dni za ugotovitev, da je moški umrl nasilne smrti. Policija je nato tudi uradno zanikala, da je bilo truplo obglavljeno. Obdukcija, ki so jo opravili na inštitutu za sodno medicino, pa je potrdila sum, da je moški umrl nasilne smrti. »Do zdaj ugotovljene okoliščine kažejo, da je 63-letnik umrl nasilne smrti. Policisti in kriminalisti intenzivno nadaljujejo preiskavo. Zaradi interesa preiskave in morebitnih nadaljnjih postopkov kriminalistov ta trenutek več informacij ne moremo posredovati,« je pozneje sporočila tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Maja Ciperle Adlešič.

Bajde je živel na manjši kmetiji, ki stoji na odročnem kraju visoko v Zasavskem hribovju in je del naselja Ključevica, ki po zadnjih podatkih šteje le 25 prebivalcev. Ob kmetiji leži na pogled malce zanemarjena njiva, za njo pa se pobočje prevesi v gozdnat prepad, v katerem so možje v modrem, ki so včeraj dopoldne še opravljali zadnja preiskovalna dejanja, našli njegovo truplo.

Neuradno policisti včeraj popoldne v zvezi z domnevnim kaznivim dejanjem niso še nikomur odvzeli prostost, medtem ko so okoliški prebivalci v povezavi z Bajdetovo smrtjo najpogosteje omenjali moškega z imenom Janko, ki je večkrat prihajal v Ključevico in Bajdetu pomagal pri različnih opravilih okoli hiše.

»Že okrog leta 1990 je kupil to kmetijo, pred nekaj leti pa se je po ločitvi od žene sem tudi preselil iz bližnje Škofje Riže. Imeli smo dobre odnose, radi smo mu priskočili na pomoč, če je kaj potreboval. V četrtek se je še slišalo iz njegove hoste, da nekaj delajo, odtlej pa o njem ni bilo več nobenega glasu. Sin je tistega večera videl njegov traktor, kako divja proti dolini. Pa je rekel, to zagotovo ni Brane, ampak Janko,« je eden od sosedov zaupal Slovenskim novicam.

Kriminalisti in policisti sicer preiskujejo smrt nekdanjega kolega, saj je bil Branko Bajde v obdobju nekdanje Jugoslavije policist oziroma takrat še miličnik. Trboveljsko policijsko postajo, kjer je bil zaposlen, je po naših podatkih na svojo željo zapustil že davnega leta 1979.