Ker ni klonil pod težo izsiljevanja, ga je umoril

Sin je zaradi koristoljublja in maščevanja surovo umoril očeta.

Objavljeno
17. april 2014 14.52
Posodobljeno
17. april 2014 15.11
Zagorje - kraj zločina
Mitja Felc, kronika
Mitja Felc, kronika

Ljubljana - Grozovita in surova smrt je doletela 67-letnega Zagorjana, ki je zadnjih 15 let živel v BiH, saj ga je 9. aprila pred starim mostom čez reko Savo v Zagorju ob Savi umoril lastni sin. Neuradno zato, ker ni pristal na sinovo zahtevo, naj nanj prepiše stanovanje.

Kot je znano, je 10. aprila občan v bližini starega mostu v Zagorju ob Savi, ki je že nekaj časa zaprt, naletel na okrvavljen čevelj, policisti pa so v bližini našli še večji madež krvi. Ko so po pregledu okolice v reki Savi policijski potapljači izvlekli še hudo poškodovano moško truplo, je postalo jasno, da imajo opravka s kaznivim dejanjem. Obdukcija pa je pokazala, da je moški umrl grozovite smrti. Krvnik ga je menda večkrat hudo poškodoval tako z ostrim kot topim delom večje sekire.

V zahtevni preiskavi, kot je pojasnil Damjan Petrič, vodja sektorja kriminalistične policije, so čez nekaj dni prišli na sled 41-letnemu osumljencu, sinu pokojnega. Čeprav osumljenec s kriminalisti ni želel sodelovati, so ti zbrali dovolj dokazov, da je po zaslišanju pred preiskovalnim sodnikom zaradi očitkov o umoru odšel v pripor.

Za zdaj so ugotovili, da sta se žrtev, ki je tega dne prišla iz BiH, in napadalec srečala 9. aprila v Ljubljani. Skupaj sta se odpeljala proti Zagorju ob Savi, tam pa je oče pod težo surovih sinovih udarcev obležal. Osumljenec se je na dejanje dobro pripravil, saj je nabavil morilsko orodje (gre za večjo sekiro), po končanem dejanju pa se trudil zakriti vse sledi. A ne dovolj uspešno.

Očeta je z več udarci močno poškodoval in truplo odvlekel v Savo, saj je želel preiskovalcem otežiti identifikacijo trupla, s čimer je upal, da za nerazumno dejanje ne bo nikoli odgovarjal.

Po najdbi trupla so se v javnosti razširile informacije, da je šlo za mafijski obračun, a je preiskava pokazala, da gre za neporavnane družinske zadeve.

Uradno so potrdili le, da je sin moril iz maščevanja in korisoljubja, neuradno pa je osumljenec od očeta zahteval, naj nanj prepiše premoženje. Ker tega ni storil, ga je umoril. Če bo spoznan za krivega, mu grozi od 15 do 30 let ječe.