71-letnik z nožem poškodoval policista

V Šentilju je včeraj 71-letni pijani kolesar napadel policista in policistko.

Objavljeno
02. oktober 2015 14.33
tlo/nesreca
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Šentilj − Policist in policistka sta včeraj na Vrbovi poti v Šentilju ugotavljala identiteto moškega, vendar jima ta ni hotel pokazati osebnega dokumenta, temveč se je hotel odpeljati s kolesom. Ker je bil vidno pod vplivom alkohola, ga je policistka opozorila, da v takem stanju ne more in ne sme kolesariti. Ker je pri vožnji vztrajal, mu je v bližini stanujoči 46-letni domačin, ki je moškega očitno poznal, kolo vzel in ga spravil, so sporočili iz mariborske policijske uprave.

Moški je nato vendarle pokazal dokumente, na podlagi katerih sta policista ugotovila, da gre za 71-letnega moškega iz okolice Šentilja. »Med postopkom je 71-letnik segel v žep jakne, iz njega izvlekel manjši kuhinjski nož ter sunkovito zamahnil proti policistu. Pri tem ga je z nožem porezal po vratu, nadaljnji napad na policista pa je hotel preprečiti prej omenjeni 46-letni domačin, ki je stopil proti napadalcu,« so sporočili mariborski policisti.

Napadalec je zamahoval naprej in 46-letnika z nožem večkrat zadel v glavo in ga lahko telesno poškodoval. Napadeni moški se je umaknil, napadalec pa je še naprej napadal oba policista. Proti njima je po navedbah policije večkrat zamahnil od zgoraj navzdol, vendar sta ga s strokovnimi prijemi obvladala, mu odvzela nož in ga vklenila. Proti njemu je odrejeno pridržanje.

Reševalci so poškodovanega občana in policista z reševalnim vozilom prepeljali v mariborski klinični center, kjer so ugotovili, da sta oba lažje telesno poškodovana, kasneje so oba odpustili v domačo oskrbo.

Policisti bodo 71-letnika ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in lahke telesne poškodbe.