Afera Baričevič: novinar Lomovšek izsiljeval odvetnika Mira Senico?

Na domu Mitje Lomovška so po naših informacijah kriminalisti in policisti v sredo opravili hišno preiskavo.

pet, 19.08.2011, 06:00

Ljubljana, Lesce - Na domu novinarja Mitje Lomovška (trenutno je sodelavec spletnega portala Pozareport.si) v Lescah so po naših informacijah ljubljanski kriminalisti in policisti v sredo opravili hišno preiskavo.

Policija podrobnosti ne razkriva, a menda je to posledica kazenske ovadbe odvetnika Mira Senice, ki je Lomovška naznanil zaradi izsiljevanja. Iz odvetniške pisarne Senica nam podrobnosti niso sporočili, a kot smo neuradno izvedeli, ga je novinar menda izsiljeval zaradi (zdaj vendarle že malo pozabljene) afere Baričevič.

Kaj natanko piše v kazenski ovadbi, nam iz odvetniške pisarne Senica niso sporočili. V skopem odgovoru so povedali le, da je bil Mitja Lomovšek ovaden zaradi suma storitve kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in za katero je zagrožena zaporna kazen do pet let. »Zadeve ne bomo komentirali, dokler kazenski postopek proti Lomovšku ne bo pravnomočno končan.«

Na ljubljanski policijski upravi so nam potrdili, da so na območju Policijske uprave Kranj izvedli hišno preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja izsiljevanja.

»Potrdimo lahko le, da so kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana v sredo na območju Policijske uprave Kranj na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja izsiljevanja,« je zapisal Sebastjan Juhant, predstavnik ljubljanskih policistov.

Povedal je še, da so zasegli nekaj predmetov, ki utegnejo biti dokazno breme v kazenskem postopku in so pomembni za predkazenski postopek in v nadaljevanju za morebitni kazenski postopek. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Juhant je sklenil, da zaradi nadaljnjih postopkov policije in zaradi varovanja predkazenskega postopka več informacij ne morejo posredovati. Zato nam niso sporočili nobenih posameznih preiskovalnih dejanj in drugih aktivnosti, ki jih trenutno izvajajo v konkretnem predkazenskem postopku.

Kot je znano, se je dolgo govorilo, da je bil odvetnik Miro Senica vpleten v tragedijo na Oražnovi ulici v Ljubljani, ko so februarja lani bulmastifi do smrti pogrizli lastnika Sašo Baričeviča. Da bi odvetnik Senica ovrgel vse sume in govorice, je marca letos dal javno soglasje, da pristojni preverijo vse klice med njim in pokojnim Baričevičem na dan tragedije.

Posebna skupina državnih tožilcev je marca letos na sodišče res poslala prošnjo za pregled telefonskih pogovorov na dan smrti Baričeviča. Tožilci so hoteli preveriti telefonske klice dveh oseb, sodišče pa je prošnjo zavrnilo.

Lomovšek je takrat za PopTV izjavil, da je ena od dveh oseb prav on, saj da se je od lanskega poletja do letošnjega januarja pogovarjal z osebo, ki ima menda dokaze o aferi Baričevič. Za zdaj uradno ni znano, ali se je morda ravno s temi domnevnimi dokazi res spravil nad odvetnika.

Prijavi sovražni govor