Andrej Stare ob bolečinah v želodcu spije jägermeister

Hotel Lambergh od nekdanjega vodje hotelskega medicinskega centra terja 170.000 evrov odškodnine.

Objavljeno
06. december 2016 18.47
Dr. Andrej Stare
Blaž Račič
Blaž Račič
Kranj – O tožbi družbe Lambergh, ki od zdravnika in znanega športnega komentatorja Andreja Stareta terja 170.000 evrov odškodnine zaradi domnevnih stroškov, ki naj bi nastali ob izvajanju zdravljenja glavobolov in lymske borelioze v hotelu Lambergh v Dvorski vasi, bo sodnik Janko Bilban odločil v enem mesecu.

Oktobra 2013 so v Dvorski vasi predstavili Andreja Stareta, ki je prevzel vodenje tamkajšnjega medicinskega centra in napovedali začetek zdravljenja glavobolov in lymske borelioze. Center so odprli, kot je na včerajšnjem sojenju dejal direktor družbe Lambergh Boštjan Božič, pa so morali za ta namen nabaviti opremo, zaposliti ustrezne kadre, saj da jim je Stare obljubljal kopico pacientov, ki naj bi se potencialno lahko zdravila v hotelu v Dvorski vasi.

Obljubljenih pacientov od nikoder

Od številnih pacientov, ki naj bi jih pripeljal Stare, ni bilo nič, je včeraj na kranjskem okrožnem sodišču povedal Boštjan Božič, tako medicinski center ni zaživel in ni ustvaril predvidenih prihodkov. Kot je še zatrdil Božič, je Stare pred podpisom pogodbe o sodelovanju zatrjeval, da ima program »absolutni potencial in zagotovljen poslovni uspeh«.

Andrej Stare je med pričanjem povedal, da ni nikomur obljubljal ali zagotavljal, da v Sloveniji 300 pacientov čaka na preglede zaradi lymske borelioze, saj da zagotovila daje le v pisnih pogodbah. Zavrnil je Božičeve očitke o nestrokovnosti in dejal, da Božič ni poklican za vrednotenje in ocenjevanje dela zdravnika, saj ni zdravnik, in da lahko delo zdravnika oceni le zdravniška zbornica. Zavrnil je tudi Božičevo navedbo, da naj bi pacientki za zdravljenje bolečin v želodcu predlagal, naj spije kakšen jägermeister, saj da ji je povedal le, da ga sam spije, če ga boli želodec.

Maščevanje zaradi iztoženega dolga?

Stare je še ocenil, da ga družba Lambergh toži, ker je pred časom od nje iztožil 16.000 evrov, kolikor so mu ostali dolžni po prekinitvi pogodbe o sodelovanju.

Poleg Božiča in Stareta so pričali še lastnik družbe Lambergh Tomaž Hočevar, nekdanji vodja marketinga v hotelu Helena Maruško in zdravnik infektolog Branko Šibanec iz Celja, ki je med drugim zavrnil Božičevo navedbo, da je naprava TMS, ki so jo kupili za potrebe medicinskega centra, »neuporabljiva«.

Stranke bodo odločitev sodišča prejele po pošti.