Avstrija izročila Sloveniji osumljenega za umor v Zgornji Kungoti

Roberta Supančiča je preiskovalni sodnik zaslišal in zanj odredil sodno pridržanje.

Objavljeno
23. januar 2015 15.53
tre*umor Zgornja Kungota
J. S., kronika, STA
J. S., kronika, STA
Maribor − Avstrijski pravosodni organi so danes na podlagi evropskega naloga za prijetje izročili slovenskim pravosodnim organom slovenskega državljana, osumljenega umora v Zgornji Kungoti, so za STA potrdili na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru. Osumljeni je že bil priveden pred dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je odredil sodno pridržanje.

Robert Supančič je osumljen, da je 6. decembra lani na grozovit način v stanovanjski hiši v Zgornji Kungoti umoril 64-letnega moškega, po neuradnih navedbah svojega očeta. Policija ga je takoj po dogodku označila za zelo nevarnega.

Osumljeni 33-letnik je po dejanju s kraja dogodka pobegnil z osebnim avtomobilom pokojnega in se zatekel v Avstrijo. Avstrijski varnostni organi so ga prijeli še isti dan.

Kot je za STA danes pojasnil vodja Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru Drago Šketa, je pristojni državni tožilec že 12. decembra na Okrožno sodišče v Mariboru vložil zahtevo za preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora, za kar je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora.

Osumljeni je leta 2003 v Mariboru že umoril svojo mater. Ker naj bi dejanje storil neprišteven, mu je sodišče izreklo ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja, ki pa sme po novi zakonodaji trajati največ pet let, zato je bil storilec že nekaj časa na prostosti.