Avstrija: Smrt dveletnega otroka v razgretem avtomobilu

17-letna mati je otroka pustila v avtu na 30 stopinjah Celzija. Proti njej bodo zaradi uboja iz malomarnosti vložili obtožnico.

Objavljeno
17. avgust 2017 13.39
Be. B., STA
Be. B., STA

V avstrijskem mestu Bludenz v zvezni deželi Predarlsko sta 17-letna mati in njen prijatelj v torek popoldne na 30 stopinjah Celzija v vročem avtu za več ur pustila svojega otroka in je zaradi tega umrl. Proti materi bodo zaradi uboja iz malomarnost vložili obtožnico, poročajo tuje tiskovne agencije.

Tiskovni predstavnik policije Rainer Fritz je za tiskovno agencijo APA dejal, da sta 17-letna mati in njen prijatelj otroka namerno pustila v avtomobilu. Prijatelj ni otrokov oče, so še pojasnili.

Dveletnik je namreč med dolgo vožnjo z avtomobilom zaspal, 17-letnica in njen prijatelj pa ga nista hotela buditi. Odpravila sta se v stanovanje, kjer sta zaspala. Po več urah sta se oba vrnila po otroka, vendar je bilo že prepozno, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Vzrok smrti bo znan po obdukciji malčka, ki bo potekala v mestu Innsbruck, domnevno pa je otrok umrl zaradi vročinske kapi.