Avtobus brez zimske opreme zdrsnil pri prevozu otrok

Avtobus brez zimske opreme je pri zdrsu med vožnjo proti Krvavcu trčil v dve parkirani vozili in v drog električne napeljave.

Objavljeno
26. februar 2013 14.24
ankele/prometni kolaps KR
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Kranj - Policisti so v ponedeljek okrog 9.15 v Cerkljah na Gorenjskem obravnavali prometno nesrečo avtobusa, ki je prevažal skupino otrok.

Avtobus brez zimske opreme je pri zdrsu med vožnjo proti Krvavcu trčil v dve parkirani vozili in v drog električne napeljave, v nesreči pa ni bil nihče poškodovan, so sporočili s PU Kranj.

Policisti so pri ogledu kraja nesreče ugotovili, da so 32-letnega voznika že v jutranjih urah pri nadzoru prometa opozorili, da mora na cesti, kjer so zimske razmere, uporabiti snežne verige.

Ker vozila ni primerno opremil, bodo voznika kaznovali z globo 120 evrov, podjetje, za katero je opravljal prevoze, pa bodo kaznovali z globo 1000 evrov.

O dogodku bodo policisti obvestili tudi pristojno državno tožilstvo.

Avtoprevoznik za zdrs krivi varnostno službo na parkirišču

Po poročanju spletnega portala zurnal24 je bil v nesrečo vpleten avtobus avtoprevozniškega podjetja Janeza Gerčarja. Gerčar je za omenjeni portal povedal, da je avtobus imel vso zimsko opremo, vendar ga pred vzponom niso opozorili, naj namesti verige, prav tako pa niso dobili nobene globe.

Gerčar je krivdo pripisal odgovornim na smučišču Krvavec: »Cesta je sicer bila splužena, vendar je bila zelo ozka. Varnostnik, ki je bil na Krvavcu, je voznika poslal naravnost v cel sneg in zaradi tega je tudi avtobus zdrsnil.«

Gerčar je za portal ocenil še, da bi morali na Krvavcu svoja parkirišča urediti in očistiti, če so pričakovali tolikšno povečanje prometa.

Po njegovih besedah bi vožnja potekala normalno, če varnostna služba avtobusa ne bi preusmerila, težave z zdrsi pa da so imeli tudi drugi prevozniki.

V RTC Krvavec krivdo za ponedeljkovo nesrečo avtobusa pripisujejo šoferju

V Rekreacijsko turističnem centru (RTC) Krvavec krivdo za nesrečo pripisujejo vozniku avtobusa, ki brez zimske opreme po tem, ko se je enkrat ustavil, ni mogel več speljati in je povzročil prometno nesrečo, je opozoril pomočnik direktorja RTC Krvavec Uroš Zupan.

Državno cesto, ki pelje do parkirišč pod Krvavcem, pluži za to pooblaščeno podjetje, v RTC Krvavec pa pri pluženju parkirišč, če je potrebno, očistijo tudi ta del ceste, je za STA pojasnil Zupan. Ob tem je poudaril, da problem ni bil v cesti, pač pa v tem, da voznik avtobusa ni imel zimske opreme, zaradi česar je dobil tudi kazen policije.

Njihov varnostnik je voznika ustavil, ker je drug avtobus vozil v dolino, sam pa se je nahajal na tako ozkem delu cestišča, da se vozili ne bi mogli srečati oziroma bi se zaleteli in je torej to bila celo dolžnost varnostnika. Da voznik ni imel zimske opreme in ni mogel več speljati naprej, ampak je povzročil prometno nesrečo, pa ni njihova krivda, je še dodal Zupan.