Avtobus in avto povozila moškega, ki je sedel sredi avtoceste

Identiteta pešca, ki pri sebi ni imel dokumentov, je še vedno neznana. Gre za moškega srednjih let.

Objavljeno
30. julij 2016 11.36
Pi. K., STA
Pi. K., STA

Maribor - Neznani moški je v petek zvečer nekaj pred 24. uro na začetku avtoceste v Dražencih hodil po avtocesti in se nato usedel na sredino vozišča. Takrat je po vozišču pripeljal avtobus, ki je trčil v moškega in ga zatem še povozil, v ležečega moškega pa je nato trčil še avtomobil. Moški je na kraju nesreče umrl.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je neznani moški hodil po vozišču avtoceste Draženci - Maribor in na začetku avtoceste v Dražencih nenadoma sedel na sredino vozišča. Takrat je iz smeri mejnega prehoda Gruškovje proti Mariboru pripeljal 64-letni voznik češkega avtobusa in s prednjim levim delom avtobusa trčil v sedečega pešca ter ga zatem še prevozil.

Pešca je po nesreči odbilo v levo, kjer je obležal ob levem robu levega prometnega pasu vozišča. Takoj za avtobusom je po levem prometnem pasu pripeljala še voznica osebnega avtomobila, 33-letna avstrijska državljanka, in tudi ona trčila v ležečega pešca. Pešec se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl.

 visokega med 160 in 170 centimetrov, z več tetovažami po telesu. V času nesreče je bil oblečen v črno-modre kratke hlače in obut v športne copate črne barve.

Policija vse, ki bi karkoli vedeli o tem moškem ali o prometni nesreči, prosi, da ji to sporočijo na interventno telefonsko številko policije 113 ali na anonimni telefon 080 1200.