Babica preprečila umor 22-letne vnukinje

Zamaskirani 24-letnik vlomil v hišo in v postelji napadel spečo nekdanjo partnerko.

Objavljeno
09. junij 2015 12.15
Posodobljeno
09. junij 2015 12.15
mfe preiskava
Mitja Felc., kronika
Mitja Felc., kronika
Zgornje Partinje – Zamaskirani 24-letnik, ki je pred dnevi vlomil v stanovanjsko hišo, ni imel prav nobenih tatinskih namenov, ampak je bil njegov načrt še precej bolj podel. Napadel je namreč spečo 22-letnico, najhujše pa je preprečila njena babica, ki se je domnevnemu morilcu postavila po robu.

Nenavadni dogodek so možje v modrem obravnavali že v noči na petek, z mariborske policijske uprave (PU) pa so javnost o tem obvestili šele včeraj, ko je bil storilec že pod ključem, saj ga je preiskovalni sodnik po nedeljskem zaslišanju poslal v pripor.

Davil, lasal, tepel in izvlekel nož

Kot je pojasnil Miran Šadl, predstavnik mariborske policijske uprave, so bili policisti Policijske postaje Lenart v petek obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah, a se je kmalu pokazalo, da ne gre za vlom, ampak je zamaskirani storilec v noči s četrtka na petek vstopil v stanovanjsko hišo v kraju Zgornje Partinje. Tam se je fizično lotil spečega 22-letnega dekleta, imel pa je resen namen, da ji vzame življenje.

»Ob vstopu v njeno sobo je storilec skočil na oškodovanko in jo začel daviti. Ker je žrtvi zmanjkovalo sape, se je začela krčevito braniti, zato jo je storilec z roko večkrat udaril v obraz, nato pa jo za lase potegnil s postelje. Pri napadu je uporabil tudi nož, vendar mu žrtve z njim ni uspelo poškodovati, saj ji je v tistem trenutku na pomoč priskočila babica, ki je storilca začela vleči stran, ta pa je nato pobegnil,« so dogajanje opisali na PU Maribor. Napadena 22-letnica jo je na koncu odnesla z le nekaj malega fizičnih poškodb, bodo pa psihične rane bržkone tiste, ki jo bodo za dolgo časa zaznamovale.

V preteklosti sta si delila posteljo

Mariborski kriminalisti so še isti dan odvzeli prostost osumljenemu moškemu, neuradno je to 24-letni Tilen Kristl, sin direktorja občinske uprave občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Preiskovalci so ugotovili, da sta z žrtvijo v preteklosti več let živela v partnerskem razmerju. Motiv za storitev kaznivega dejanja pa je maščevanje iz ljubosumja.

Da ni šlo za vlom, med katerim bi storilec napadel nič hudega slutečo žrtev, je bilo preiskovalcem precej hitro jasno. Sledov vloma menda ni bilo, kar je nakazovalo, da je prostore stanovanjske hiše v Zgornjem Partinju nekdo dobro poznal. Okoli ene ure zjutraj naj bi storilec vstopil pri nezaklenjenih stranskih vratih in odkorakal naravnost do sobe spečega dekleta.

Policisti so zbrali dovolj dokazov, da mu lahko očitajo poskus umora, zato so ga zaradi takšnega kaznivega dejanja tudi kazensko ovadili. V nedeljo so ga v spremstvu kriminalistov privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku mariborskega okrožnega sodišča, ki je sklenil, da je njegovo mesto v priporu. Za tovrstno kaznivo dejanje je po kazenskem zakoniku zagroženih najmanj petnajst let zapora.