Balkanski bojevnik: nadaljevanje sojenja s predvajanjem prisluhov

Predvajanje teh prisluhov je predlagala obramba. Potrjevali naj bi, da obtoženi niso povezani s preprodajo mamil.

tor, 08.05.2012, 11:48
Sojenje v zadevi Balkanski bojevnik vseskozi spremljamo tudi v Delu. Novinarske prispevke hranimo v Delovi dokumentaciji, do katere lahko dostopate Piano, Premium in registrirani uporabniki.

Ljubljana - Na sojenju v zadevi Balkanski bojevnik so stranke v postopku tudi danes poslušale predvajanje prisluhov, tokrat so bili na vrsti tisti, ki jih je posnela slovenska policija. Predvajanje teh prisluhov je predlagala obramba, po njihovem mnenju pa le potrjujejo njihove dosedanje trditve, da obtoženi niso povezani s preprodajo mamil.

V danes slišanih prisluhih je večinoma šlo za dogovarjanja o srečanjih. Je pa zagovornik prvoobtoženega Dragana Tošića, odvetnik Luka Zajc, pojasnil, da gre za pogovore, povezane z nakupom hiše v ljubljanskem Bizoviku - hišo je kupoval obtoženi Mirzet Lucević - ter vračilom denarja, ki naj bi ga Tošiću dolgoval prav tako obtoženi Robert Šabič.

Lucevićeva zagovornica, odvetnica Martina Žaucer, je dodala, da namen nakupa hiše v Bizoviku dokazujejo tudi notarski zapisi, Zdenko Cujnik, ki zagovarja Šabiča, pa je nadaljeval, da so policisti med hišnimi preiskavami zasegli tudi dokumentacijo, ki dokazuje posojilno razmerje med Tošićem in Šabičem.

Čez natanko dva dneva bo minilo eno leto od začetka sojenja 17 obtoženim, ki so jih prijeli maja 2010. Devet obtoženih je v priporu, trije so v hišnem priporu, preostali pa so na prostosti. Pred nekaj tedni so obtoženemu Boštjanu Kopčiču namesto pripora odredili hišni pripor, vendar se je tožilstvo na to odločitev pritožilo, sodišče pa je pritožbi ugodilo, tako da se je Kopčič vrnil v pripor.

Obtožnica sedemnajsterico bremeni trgovine s kokainom, vsi pa vpletenost v mamilarske posle zanikajo. Obramba že od začetka sojenja tudi vztraja pri izločitvi dokazov, ki naj bi bili pridobljeni nezakonito in s kršenjem človekovih pravic. Sodišče mora o morebitni izločitvi dokazov odločiti do konca dokaznega postopka.

Prijavi sovražni govor