Balkanski bojevnik: nadaljevanje sojenja s predvajanjem prisluhov

Predvajanje teh prisluhov je predlagala obramba. Potrjevali naj bi, da obtoženi niso povezani s preprodajo mamil.

tor, 08.05.2012, 11:48
Sojenje v zadevi Balkanski bojevnik vseskozi spremljamo tudi v Delu. Novinarske prispevke hranimo v Delovi dokumentaciji, do katere lahko dostopate Piano, Premium in registrirani uporabniki.

Ljubljana - Na sojenju v zadevi Balkanski bojevnik so stranke v postopku tudi danes poslušale predvajanje prisluhov, tokrat so bili na vrsti tisti, ki jih je posnela slovenska policija. Predvajanje teh prisluhov je predlagala obramba, po njihovem mnenju pa le potrjujejo njihove dosedanje trditve, da obtoženi niso povezani s preprodajo mamil.

V danes slišanih prisluhih je večinoma šlo za dogovarjanja o srečanjih. Je pa zagovornik prvoobtoženega Dragana Tošića, odvetnik Luka Zajc, pojasnil, da gre za pogovore, povezane z nakupom hiše v ljubljanskem Bizoviku - hišo je kupoval obtoženi Mirzet Lucević - ter vračilom denarja, ki naj bi ga Tošiću dolgoval prav tako obtoženi Robert Šabič.

Lucevićeva zagovornica, odvetnica Martina Žaucer, je dodala, da namen nakupa hiše v Bizoviku dokazujejo tudi notarski zapisi, Zdenko Cujnik, ki zagovarja Šabiča, pa je nadaljeval, da so policisti med hišnimi preiskavami zasegli tudi dokumentacijo, ki dokazuje posojilno razmerje med Tošićem in Šabičem.

Čez natanko dva dneva bo minilo eno leto od začetka sojenja 17 obtoženim, ki so jih prijeli maja 2010. Devet obtoženih je v priporu, trije so v hišnem priporu, preostali pa so na prostosti. Pred nekaj tedni so obtoženemu Boštjanu Kopčiču namesto pripora odredili hišni pripor, vendar se je tožilstvo na to odločitev pritožilo, sodišče pa je pritožbi ugodilo, tako da se je Kopčič vrnil v pripor.

Obtožnica sedemnajsterico bremeni trgovine s kokainom, vsi pa vpletenost v mamilarske posle zanikajo. Obramba že od začetka sojenja tudi vztraja pri izločitvi dokazov, ki naj bi bili pridobljeni nezakonito in s kršenjem človekovih pravic. Sodišče mora o morebitni izločitvi dokazov odločiti do konca dokaznega postopka.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se