Bavčarja bo pregledal drugi izvedenec

Sodišče bo o novi prošnji Bavčarja za odlog prestajanja kazni odločilo po prejemu izvedeniškega mnenja.

Objavljeno
17. junij 2015 18.44
uho/Igor Bavcar
Iva Ropac, kronika
Iva Ropac, kronika

Ljubljana - Preden predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Marjan Pogačnik odloči o novi prošnji Igorja Bavčarja, da mu še za nekaj časa odloži odhod za rešetke, bo zdravstveno stanje nekdanjega prvega moža Istrabenza preučil izvedenec.

»Sodišče se je odločilo pridobiti izvedensko mnenje v zvezi s prošnjo za odlog izvršitve kazni zapora za obsojenega Bavčarja. Mnenje še ni izdelano in odločitve sodišča v tem tednu še ni pričakovati. Ostalih informacij v zvezi z mnenjem vam ne moremo posredovati,« odgovarjajo na sodišču.

Po naših neuradnih podatkih naj bi Bavčarja tokrat pregledal drugi, novi izvedenec kardiološke stroke.

Kot je znano, je sodišče Bavčarju že odložilo odhod na prestajanje sedemletne zaporne kazni v zadevi Istrabenz. Za takšno odločitev je bilo odločilno mnenje izvedenca kardiološke stroke Petra Rakovca, saj da Bavčar, ki je bil pred meseci hospitaliziran v izolski bolnišnici Medicor in operiran na srcu, ni sposoben bivanja za rešetkami.
Sodišče je Bavčarjevi prošnji nazadnje ugodilo z enomesečnim odlogom, ki pa se je iztekel minuli četrtek. A obsojenega na Dobu niso dočakali, saj je vložil novo prošnjo za odlog.