Bi zaslepljena od ljubosumja povozila otroka?

Megy Jerebic, ki jo zaznamuje dramatičen način čustvovanja, trdi, da ni nameravala ubijati

Objavljeno
14. januar 2013 18.48
Sojenje Megy Jerebic
Jože Pojbič, Murska Sobota
Jože Pojbič, Murska Sobota

Murska Sobota – Obtožena Megy Jerebic je sicer povprečno in običajno poučeno dekle, podobno njenim vrstnicam, ima pa zelo dramatičen, labilen in egocentrično usmerjen način čustvovanja.

Tako je danes na soboškem okrožnem sodišču o komajda polnoletni obtoženki dejala izvedenka za psihiatrijo Martina Tomori.

Njena samopodoba je slaba, obtoženkin odnos do moških se je oblikoval na podlagi odnosa ne najbolj ljubečega očeta do nje v njenem otroštvu, ob močnem čustvenem naboju pa zlahka preide v impulzivno vedenje, je izvedenka še opisala dekle, ki se je 16. julija lani ponoči vtihotapilo v hišo svojega ljubimca in tam s kladivom enajstkrat po glavi močno udarilo njegovo partnerko, 26-letno Matejo Gomboc, ter jo poškodovalo.

Sodišče prepričuje, da je tekmico hotela le prestrašiti

Zaradi tega napada ji tožilstvo očita, da je Matejo Gomboc poskušala ubiti, sama pa je na decembrskem zaslišanju trdila, da jo je hotela samo prestrašiti in umakniti s poti, da bi bila lahko srečna z njenim partnerjem Florijanom Felicijanom.

Toda če bo obveljala izjava Florijanove matere Marije Felicijan, ki je usodne noči pritekla na pomoč snahi in tudi ona dobila nekaj udarcev s kladivom, bo obtožena sodnico Natalijo Pavlič Goldinskij težko prepričala, da je šlo le za zastraševanje.

Marija Felicijan trdi, da se je pobesnela najstnica po tem, ko je že odšla, še enkrat vrnila v spalnico Mateje Gomboc, da bi dokončala začeto, sama Mateja Gomboc pa o tem ne ve nič. Sodišče bo zato s pomočjo izvedencev ugotavljalo, ali je zaradi udarcev po glavi eni ali drugi kaj ušlo iz spomina oziroma ali je katera iz istega vzroka povedala kaj več, kot je bilo v resnici.

Na današnjem nadaljevanju glavne obravnave so pričala še štiri dekleta. Polsestra obtožene Megy Maja Magdič je povedala le, da jo je nekoč v disku Florijan vprašal, kje je Megy. Maja Marič, prijateljica obtoženke, pa je povedala, da sta se z Megy sprli po tem, ko je ta hotela, da Maja fotografira Florijanov avto pred Megyjino domačo hišo in poskrbi, da fotografija pride do Florijanove partnerke Mateje. Maja tega ni hotela storiti.

Sodišču je povedala tudi, da ji je Megy nekoč rekla ali napisala na spletu, da bo Florijanovega triletnega sina, ki je bil po njenem prepričanju največja ovira na poti do Florijana, povozila z avtomobilom, ko bo napravila vozniški izpit.

Soseda Jasmina Jerič ni imela povedati ničesar, prijateljica Janja Lanjšček pa je povedala, da ji je Megy zaupala, da naj bi jo k temu dejanju nagovoril Florijan, češ da bosta le tako lahko skupaj.