Bistrica ob Dravi: V trčenju vlaka in vozila umrl 28-letnik

Voznik osebnega vozila je trčil v vozilo za posebne železniške namene na nezavarovanem železniškem prehodu.

Objavljeno
17. avgust 2017 12.49
dja/nesreca
Be. B., STA
Be. B., STA

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da sta v Bistrici ob Dravi trčila motorno vozilo za posebne železniške namene, ki je vozilo iz Ruš proti Mariboru, in osebno vozilo. V trčenju je življenje izgubil 28-letni voznik osebnega avtomobila, ki je tedaj peljal čez nezavarovan železniški prehod iz smeri Bistrice ob Dravi.

»Ko je 28-letnik pripeljal v neposredno bližino železniškega prehoda, ki ni varovan z zapornicami, temveč samo z znaki, pri znaku stop ni ustavil, temveč je prečkal prehod v trenutku, ko je z njegove leve strani pripeljalo železniško vozilo za posebne namene. Železniško vozilo je s sprednjim desnim delom silovito trčilo v sprednji levi del osebnega avtomobila, ki ga je nato odbilo izven vozišča. Žal je voznik v nesreči utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl,« je v izjavi za medije na prizorišču dogodka povedal pomočnik komandirja postaje prometne policije Maribor Anton Vinko.

V vozilu za posebne železniške namene so bili ob nesreči štirje delavci, ki po doslej zbranih podatkih niso poškodovani.

Zaradi dogodka je bila železniška povezava na tem mestu za nekaj časa prekinjena, po odstranitvi posledic trčenja pa naj bi vlaki ponovno vozili po ustaljenem voznem redu.