Blaža Kujundžiča sumijo poskusa umora župana

Ni bila nesreča, Kujundžiča sumijo storitve poskusa kaznivega dejanja umora.

Objavljeno
30. september 2016 14.01
jpo_smrt kolesarja
Blaž Račič
Blaž Račič

Kranj − Preiskovalna sodnica je po sredini prometni nesreči, v kateri je Škofjeločan Blaž Kujundžič zbil župana Miho Ješeta, ki se je s kolesom peljal v službo, pri čemer si je ta poškodoval ključnico, v četrtek zvečer zaslišala osumljenca.

Kot je sporočila predsednica kranjskega okrožnega sodišča Janja Roblek, je okrožno državno tožilstvo na zapisnik po zaslišanju osumljenega podalo zahtevo za preiskavo, saj Kujundžiča sumijo storitve poskusa kaznivega dejanja umora.

Proti osumljenemu je bil odrejen pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, sklep pa še ni pravnomočen. Za umor oziroma za poskus umora kazenski zakonik sicer predvideva do 15 let zapora.

Blaž Kujundžič je na lokalnih volitvah leta 2014 kandidiral za občinskega svetnika v Škofji Loki na listi SMC, pred tem se je istega leta na Državljanski listi potegoval za vstop v državni zbor, še pred tem pa je vodil lokalni odbor SDS.

Iz škofjeloške SMC so sporočili, da »dejanje najodločneje obsojamo, saj za nobeno nasilje ne more in ne sme biti opravičila«. Dodali so še, da so »takšna dejanja za nas absolutno nezdružljiva s članstvom v stranki in kakršnimkoli delovanjem v politiki na lokalni ali državni ravni«.