Bojan Šrot oproščen obtožb o klofuti

Okrajno sodišče je celjskega župana oprostilo obtožb, da je septembra 2007 udaril Ladislava Perčiča in mu raztrgal bobnič.

Objavljeno
09. februar 2012 14.31
Primož Škerl, Celje
Primož Škerl, Celje

Celje - Sodnica Saša Kovačič - v prvem sojenju je župana spoznala za krivega in mu odmerila sodni opomin - je drugačno odločitev sprejela predvsem zaradi spremenjenih in vse manj prepričljivih ugotovitev in pojasnil sodnomedicinskega izvedenca Tomaža Jančigaja.

Ta je možnost, da je raztrganina Perčičevega bobniča nastala kot posledica županove klofute, sprva opredelil kot gotovo, nato pa kot verjetno. Na to je v zaključni besedi opozorilo tudi tožilstvo in predlagalo imenovanje novega izvedenca za otorinolaringologijo.

Ker se je porajal dvom o obtoženčevi odgovornosti, je sodišče Šrota moralo oprostiti - tožilka Ksenja Cizelj je sicer zahtevala trimesečno pogojno zaporno kazen z enoletno preizkusno dobo. Stroški in izdatki sodnega postopka vključno z nagrado Šrotovemu zagovorniku Stojanu Zdolšku bremenijo proračun.

Kot je znano, sta si moža prišla navzkriž 7. septembra 2007 v Mercatorjevi trgovini na Polulah pri Celju. Perčič je župana že vrsto let krivil za svoje tegobe v zvezi z denacionalizacijskimi postopki, ki so zajeli tudi njegovo črkoslikarsko delavnico na Linhartovi v Celju.

V prodajalni je oškodovanec obdolženca najprej ozmerjal, nato naj bi si izmenjala klofute, udarce, brce in še kaj, toda podrobnosti v sodnem postopku niso razvozljali.