Celjski policisti zasegli že zapakirano konopljo

Pridržali so 39-letnika, pri katerem so našli za 40.000 evrov konoplje, pripravlje za prodajo.

Objavljeno
28. julij 2016 17.01
Š. K.
Š. K.

Celje – Celjski policisti so že drugič v zadnjih dveh tednih odkrili večjo količino prepovedane konoplje. Tokrat je 39-letnega Celjana v težave spravila anonimna prijava občana, ki je sumil, da se pri njem doma nekaj dogaja. Njegove sume je potrdila hišna preiskava.

Policisti so hišno preiskavo pri 39-letniku opravili v torek, vendar ni šlo brez težav. Najprej jim namreč ni hotel odpreti vrat, zato so morali vstopiti na silo. Kmalu je postalo jasno, zakaj Celjan ni hotel mož v modrem v svojem domu.

Kot so sporočili s celjske policijske uprave, je moški v več sobah skrival več kot deset kilogramov posušenih vršičkov konoplje. Ti so bili že pripravljeni za prodajo, saj jih je imel spakirane v vrečke po 100, 200 in 500 gramov. Poleg tega je imel doma še okoli 15 kilogramov mletih delcev konoplje. Na policiji so ocenili, da bi s prodajo na debelo lahko zaslužil najmanj 40.000 evrov, s prodajo na drobno pa še bistveno več.

Policisti so v dveh prostorih, prilagojenih za vzgojo konoplje, našli še več kot 50 sadik konoplje, visokih od 60 do 80 centimetrov.

Preživljal se je z gojenjem in preprodajo

Osumljeni se je z vzgojo in prodajo prepovedane konoplje najverjetneje ukvarjal že dalj časa, in kot ugotavljajo policisti, se je s tem najverjetneje tudi preživljal. Kljub temu ga, kot odgovarjajo na policiji, zaradi tovrstnih kaznivih dejanj še niso obravnavali.

Konopljo, ki so jo odkrili, so zasegli in jo bodo poslali na uničenje, Celjanu pa so odredili pridržanje. S kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Zagrožena kazen za tako kaznivo dejanje je od enega do deset let zapora.