Da bi se izognil aretaciji, se je povaljal v pasjih iztrebkih

Ameriškega veseljaka tudi ta nenavadni postopek ni rešil pred roko pravice.

Objavljeno
12. marec 2015 13.06
regent MNENJA
Marko Jakopec, kronika
Marko Jakopec, kronika

Wilkes-Barre – Policisti iz Pennsylvanije so sporočili, da se je nek moški, ki so ga obravnavali zaradi pijanosti in nedostojnega vedenja v javnosti, aretaciji poskušal izogniti na precej nenavaden način. V trenutku, ko so se mu policisti približali, se je namreč vrgel na tla in se temeljito povaljal po pasjih iztrebkih.

Policisti iz mesta Wilkes-Barre v Pennsylvaniji v ZDA so minuli ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah postali pozorni na možakarja, ki je s svojim vedenjem vzbudil sum, da je pod vplivom alkohola ali mamil. Ker je s svojo nerodno in nenadzorovano hojo že resno ogrožal sebe in druge in oviral promet, so policisti preverili njegovo identiteto in ugotovili, da gre za 45-letnega Maurica Franklina.

V stiku s predstavniki oblasti ni bil najbolj prijazen, policistom pa je skozi zobe zabrusil, da je nerodno hodil zgolj zato, da bi se izognil številnim pasjim iztrebkom na njegovi poti. Varuhov reda s tem ni prepričal in začeli so postopek za aretacijo. Takrat pa se je možak nenadoma vrgel po tleh, se povaljal po pasjih iztrebkih, policistom pa razložil, da ga zaradi tega, ker je pač prekrit z iztrebki, ne morejo aretirati. To ga ni rešilo in po krajšem postopku je vendarle končal na policijski postaji. Za izjave ni bil dosegljiv, oblasti pa so sporočile le, da čaka na zagovornika.