Dekleta s facebooka so bila le past

Mišel Pfajfar. Tožilstvo mu je za priznanje ponudilo pet let in pol zapora, a se ni pokesal.

Objavljeno
26. januar 2015 17.40
reu/GERMANY-TELECOM/
Robert Galun
Robert Galun
Maribor – Mišel Pfajfar, ki se je domnevno na spletu predstavljal kot privlačno dekle in na ta način prepričal mlade fante, da so mu poslali svoje gole fotografije, ni priznal krivde. Tožilec Simon Grahornik mu je v zameno za priznanje ponudil pet let in šest mesecev zapora.

Zaradi občutljivosti primera sojenje poteka za zaprtimi vrati. Triindvajsetletnemu Pfajfarju je tožilstvo naprtilo več kaznivih dejanj od prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva, poskusa izsiljevanja, spolnega napada do vdora v informacijski sistem.

Mladeniča so policisti prijeli 23. septembra 2014 in takoj ugotovili, da ni nepopisan list, saj so se z njim že srečali v začetku lanskega leta. Vendar ga to takrat očitno ni ustavilo in je domnevne nečednosti nadaljeval. Šef mariborskih kriminalistov Robert Munda je po prijetju povedal, da ga sumijo navezovanja stikov z najmanj 17 fanti, a da je lahko oškodovancev še več.

Menda je fante izsiljeval, naj mu pošljejo še več fotografij, s tremi se je domnevno na območju Maribora in Ljubljane celo srečal in se dvakrat predstavil kot kriminalist. Stike je z njimi, kot rečeno, navezal na družabnem omrežju facebook, seveda pod lažnimi imeni, kot so Žana Hajdinjak, Ža Na, Zorec Karin, Kar In, Kar Ina in Tian Kadrunovsky.

Vsi se niso pustili izsiljevati

A vsi fantje se niso pustili izsiljevati in so stisko zaupali staršem, ti pa so obvestili policijo. Ta ga je pridržala, preiskovalni sodnik ga je vtaknil v pripor in od takrat je Pfajfar za rešetkami. Pred časom se je za del kaznivih dejanj pokesal in si na ta način prislužil nekoliko blažjo kazen, 17 mesecev zapora. Priznal je izdajanje za uradno ali vojaško osebo in tri primere zlorabe.

Na tokratnem predobravnavnem naroku je po neuradnih podatkih storil drugače. Krivde v zameno za pet let in pol zapora ni priznal, ampak se je odločil, da bo poskušal nedolžnost dokazati na sodnem procesu, ki se bo začel konec februarja. Kot nam je uspelo izvedeti, se bo moral otepati očitkov, da se je naslajal nad fotografijami osmih oškodovancev, od tega je domnevno enega, menda gre za 13-letnika, spolno napadel. Drugi oškodovanci so menda stari okrog šestnajst let.