Dekletce ostalo brez staršev in mlajše sestre

Podjetnik Marjan Hren umoril ženo Simone in 12-letno pastorko Rebeko, nato končal še svoje življenje.

Objavljeno
25. julij 2014 16.49
Grosuplje 24.07.2014 foto:Igor Mali
Jure Predanič
Jure Predanič

Ljubljana – V gozdu v okolici Lipoglava, med drevesi na gozdni cesti so policisti našli mrtvega 37-letnega Marjana Hrena, ki so ga iskali z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Hren, ki je vzel življenje 12-letni pastorki Rebecci in 37-letni ženi Simone, se je ustrelil.

Ljubosumje, ločitveni postopek in premoženje so po naših podatkih tvorili najverjetnejšo usodno kombinacijo, zaradi katere sta morali v četrtek v Grosupljem umreti Simone Hren in njena 12-letna hči Rebecca, ki jo je imela še iz prejšnjega zakona. Sosedi so bili šokirani nad razpletom dogodkov, Simone so poznali kot uspešno žensko, ki je med drugim vodila wellness kozmetični center Masiki v Grosupljem in se je kot strokovnjakinja na svojem področju pojavljala tudi v medijih. Nihče ni slutil, da se za stenami družinskega doma Hrenovih odvija drama, ki se bo končala tako krvavo.

Brez sporočila

Policiste so o tem, da so v poslovno-industrijski coni v Grosupljem našli mrtvo Hrenovo, sicer obvestili okoli 11.45, našel jo je eden od zaposlenih. Mrtva naj bi bila že nekaj časa, po naših neuradnih podaktih policisti domnevajo, da se je tragedija zgodila že v jutranjih urah. Policisti so takoj poskušali navezati stik z možem umorjene, podjetnikom Marjanom Hrenom, a je bil njegov telefon nem za njihove klice, smo izvedeli.

Ob podatku, da sta se zadnje čase zakonca zelo prepirala in sta bila pred ločitvijo, vmes pa je prišlo tudi skupno premoženje, so za njim takoj sprožili iskalno akcijo in vanjo vključili vse svoje razpoložljive sile, smo izvedeli. Vsi policisti razen tistih, ki so imeli opravka z nujnimi nalogami, so pomagali pri iskanju in postavitvi nadzornih točk ob okoliških cestah. V iskanje so vključili tudi policijsko ekipo helikopterja, ki je prečesavala okolico Grosupljega.

»Policisti in kriminalisti so takoj začeli zbirati obvestila in iskati 37-letnega osumljenca kaznivega dejanja, ki je bil tudi izsleden mrtev v gozdu na območju Most,« je nekaj ur po dogodku sporočila tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Maja Adlešič. Po naših podatkih je Hren svoje življenje končal v gozdu v okolici Lipoglava. Tja se je pripeljal v avtomobilu, zavil na stransko gozdno cesto in si z orožjem sodil sam. Za seboj ni pustil nikakršnega sporočila, zakaj je moral v to tragedijo skupaj s sabo vzeti še dve življenji.

Grozljivi prizor

Ob približno istem času so v družinskem domu Hrenovih policisti naleteli na najhujši prizor, na kakršnega lahko pri svojem delu. »Med zbiranjem obvestil in preiskovanjem kaznivega dejanja so policisti v stanovanjski hiši v Grosuplju našli še eno mrtvo osebo, mladoletnico,« je sporočila Adlešičeva. Žrtev umora svojega očima je očitno postala tudi komaj 12-letna Rebecca, Simonina hči iz prvega zakona, ki je imela pred seboj še vse življenje.

Da bi bila tragedija še večja, je ob smrti trojice brez staršev in sestrice ostala druga Simonina hči, ki jo je imela s Hrenom. Še ne dveletni Arabeli je bilo na srečo prizaneseno, po naših podatkih v času dogodkov tudi ni bila v družinski hiši, temveč v varstvu. Na policiji so nam zagotovili, da je v varnih rokah. Simoneni starši so po pripovedovanju sosedov ravno na dan tragedije odšli na dopust na Ciper in so se včeraj že vračali.

Več po obdukciji

Policisti nadaljujejo preiskavo vseh okoliščin tragedije in do včeraj tako zaporedje dogodkov še ni bilo povsem dokončno znano. Vse skupaj pa naj bi se dogajalo v jutranjih urah, več ur pred odkritjem trupla Simone. Več bodo lahko sporočili po opravljeni obdukciji umorjenih in morilca, ki si je sodil sam, predvidoma na začetku prihodnjega tedna.