Med nesrečo v velenjskem premogovniku umrl delavec

Do nezgode je po prvih indicih prišlo zaradi nepazljivosti delavca. Proizvodnja je s prvo izmeno spet normalno stekla.

Objavljeno
19. november 2014 06.42
Posodobljeno
19. november 2014 06.42
hočevar rudnik
Š. P., Delo.si
Š. P., Delo.si
Velenje - V delovni nesreči, ki se je minulo noč okoli polnoči zgodila v premogovniku Velenje, je umrl delavec, so sporočili iz premogovnika. Do nezgode, ki se je zgodila približno 200 metrov pod površjem zemlje, je po prvih ugotovitvah prišlo zaradi nepazljivosti delavca pri čiščenju premoga pod obratujočim transporterjem z gumijastim trakom.

Delavec je delal na trasi glavnega odvoza v območju transporterja z gumijastim trakom v jami Pesje Premogovnika Velenje. Kot pojasnjujejo v premogovniku, sta kmalu po dogodku na kraj nesreče prišla tudi rudarska inšpektorja. Preiskava vzrokov nezgode še poteka.

Dela so ustavili do zaključka ogleda mesta nezgode, a je proizvodnja s prvo izmeno spet normalno stekla.

Premogovnik Velenje: število nezgod se zmanjšuje

Varstvo in zdravje pri delu sta med ključnimi strateškimi cilji, poudarjajo v premogovniku in dodajajo, da posvečajo veliko pozornost preprečevanju nezgod in ozaveščanju zaposlenih o pomenu varnega dela v skladu s predpisi in pravili.

V premogovniku sočustvujejo s svojci ponesrečenega rudarja. Poudarjajo, da obžalujejo vsako nezgodo in se s številnimi ukrepi trudijo, da bi njihovo število še znižali.

Ob tem navajajo, da se število delovnih nezgod v Premogovniku Velenje zmanjšuje: pred dvajsetimi leti so imeli več kot 1000 nezgod na leto, v zadnjih letih pa se je ta številka spustila krepko pod 100.