Direktorica si je prilastila 268.000 evrov

Direktorica gospodarske družbe iz Celja si je prilastila 268.000 evrov in povzročila za 443.000 evrov škode.

Objavljeno
02. september 2014 15.08
psk_lazni alarm
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Celje - Kriminalisti so končali obsežnejšo preiskavo večjega števila kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete in ovadili direktorico gospodarske družbe iz Celja, ki je sicer že izbrisana iz sodnega registra. Celjski kriminalisti so ugotovili, da je direktorica podjetja iz Celja od leta 2007 do leta 2010 za financiranje tekočega poslovanja podjetja sklenila več pogodb o finančnem leasingu motornih vozil s tremi gospodarskimi družbami. »Zaradi lažnivega prikazovanja okoliščin pri naročanju in prodaji vozil in posledično neizpolnitve obveznosti je povzročila za dobrih 443.000 evrov premoženjske škode,« so sporočili iz celjske policijske uprave.

Ugotovili so tudi, da si je direktorica od tega zneska, sicer pridobljenega v podjetju, ki ga je zastopala, z manipuliranjem prejetih dnevnih izkupičkov nezakonito prilastila najmanj 268.000 evrov.

Direktorico družbe, ki je poslovala kot pooblaščeni trgovec motornih vozil, so kriminalisti kazensko ovadili zaradi štirih kaznivih dejanj poslovne goljufije ter poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Za kaznivo dejanje poslovne goljufije je zagrožena zaporna kazen do desetih let, za poneverbo in neupravičeno uporabo tujega premoženja pa je predvidena zaporna kazen do osmih let.