Divjaka umirili šele s silo

Vročekrvni voznik iz Kerinovega Grma se bo na kazen pritožil.

Objavljeno
06. december 2016 17.56
*lvu* POLICIJA
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek

Brežice – Ker voznik osebnega avta na vozilu ni imel registrskih tablic, za povrh pa je mimo mož v modrem švignil z veliko hitrostjo in ni upošteval znakov policistov, naj ustavi, so se pognali za njim in ga ustavili v Krški vasi. Voznik je bil agresiven, zato so uporabili prisilna sredstva.

Vse to se je dogajalo pred dnevi, ko so brežiški policisti nadzorovali promet na regionalni cesti med Čatežem in Krško vasjo. Voznika so ustavljali, vendar se je ta nanje požvižgal in z veliko hitrostjo nadaljeval vožnjo. Zapeljali so za njim in po nekaj kilometrih dirkanja so možakarja v Krški vasi le ustavili.

Med postopkom je 34-letni voznik, sicer stari znanec policistov, žalil policiste, jim grozil in ni upošteval navodil in ukazov, naj se umiri, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. »Kršitelj se je med postopkom ves čas upiral. Pri uporabi prisilnih sredstev sta se laže poškodovala kršitelj in tudi policist. Na kraju je moški zavrnil zdravniško pomoč,« so sporočili z novomeške policijske uprave. Zaradi kršitve več predpisov so policisti vozniku izdali plačilni nalog za 2000 evrov in mu dodelili še deset kazenskih točk. Ker se z višino kazni ni strinjal, so mu policisti pojasnili, da lahko poda ugovor na plačilni nalog. In prav to namerava Dejan B. iz Kerinovega Grma tudi storiti.

Z opornico okrog vratu

Voznik osebnega avta lancia brez tablice Dejan B. je povedal, da so ga neki moški res ustavljali, a ker ni bil prepričan, da so policisti, saj so bili v civilu, jim dokumentov ni hotel pokazati. To je storil šele potem, ko so pristopili možje v modrem. Pravi, da je ženi rekel, naj gre v trgovino, in ko je to storila, je zaklenil avto, »takrat pa so me posprejali in me začeli tepsti in brcati«. Policisti naj bi po njegovi zgodbi dvakrat udarili tudi njegovega 13-letnega sina. Dejan B. je še povedal, da je zaradi hudih bolečin moral poiskati zdravniško pomoč v brežiški bolnišnici, kjer je bil čez noč na opazovanju in kjer so mu okoli vratu nataknili tudi opornico. Predstavnica novomeške policijske uprave je zatrdila, da njegovega sina nihče ni udaril. Ker ni upoštevala ukazov policistov, so tudi njegovi ženi izdali plačilni nalog v višini 500 evrov, za njegovega sina pa so spisali obdolžilni predlog.