Doma hranil dele ukradenih vozil

Mariborski kriminalisti bodo 34-letnika iz Slovenske Bistrice ovadili zaradi prikrivanja.

Objavljeno
27. marec 2015 12.43
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Maribor - Kriminalisti so na podlagi odredbe sodišča včeraj opravili hišno preiskavo pri 34-letnem moškem iz območja Slovenske Bistrice, v okviru katere so zasegli več avtomobilskih delov, za katere so ugotovili, da izvirajo iz tatvin motornih vozil znamk Audi, BMW, VW, Seat in Mercedes. »Z dosedanjimi kriminalistično tehničnimi opravili so kriminalisti ugotovili, da zaseženi avtomobilski deli pripadajo najmanj sedmim osebnim avtomobilom, ki so bili v zadnjem desetletju ukradeni na območju Slovenije (Ljubljana, Koper, Celje, Velenje), Italije in Avstrije,« so sporočili iz mariborske policijske uprave.

Zoper moškega bodo mariborski kriminalisti podali več kazenskih ovadb zaradi utemeljenega suma storitve večih kaznivih dejanj »prikrivanja« po 217. členu kazenskega zakonika, za kar je predpisana zaporna kazen do treh let.

Preiskavo so sicer vodili mariborski kriminalisti v sodelovanju s policisti iz Slovenske Bistrice, policijsko postajo za izravnalne ukrepe Maribor, postajo mejne policije na Obrežje ter kriminalističnimi kolegi iz Celja in Ljubljane.