Druga obtožnica za Senico glede Delamarisa

Miro Senica si je s še dvema soobtoženima pri prodaji Delamarisovega hčerinskega podjetja razdelil okoli 1,6 milijona evrov, neuradno poroča Pop TV.

Objavljeno
02. december 2016 21.13
jer/ Miro Senica, odvetnik - Sobotna
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Ljubljana - Specializirano državno tožilstvo je po neuradnih informacijah Pop TV vložilo že drugo obtožnico proti odvetniku Miru Senici zaradi suma pranja denarja v povezavi s podjetjem Delamaris. Očitali naj bi mu, da si je s še dvema soobtoženima pri prodaji Delamarisovega hčerinskega podjetja razdelil okoli 1,6 milijona evrov.

Kot je danes poročal Pop TV, da obtožnica po neuradnih informacijah Senico ter še pet oseb (Vojka Mavra, Loredana Glaviča, Matjaža Trebšeta, Uroša Kendo in Jasno M. Coustaury) bremeni kaznivih dejanj pranja denarja, zlorabe položaja in pomoči pri zlorabi položaja. Pri prodaji Delamarisove hčerinske družbe naj bi poskrbeli za zaslužek, ki je pristal v zasebnih žepih.

Glede obtožb o pranju denarja je odvetnik Senice Stojan Zdolšek dejal, da za to kaznivo dejanje niso podane predpostavke, predvsem ni nelegalne dejavnosti, iz katere bi ta denar izviral. »Denar je bil zaslužen s transparentnimi posli,« je zatrdil Zdolšek.

Obtoženi naj bi kupili hčerinsko družbo Delamarisa, kamor naj bi prenesli vso opremo in stroje, vredne več kot štiri milijone evrov, a ocenjene le na polovico vrednosti. Za dobra dva milijona evrov naj bi nato hčerinsko družbo prodali podjetju v Liechtenstein in šele nato končnemu kupcu, družbi Pivka, za 4,5 milijona evrov.