Družinska tragedija v kraju Ihova

Moški srednjih let naj bi v občini Benedikt večkrat zabodel svojo mater in polbrata ter nato skušal storiti samomor.

Objavljeno
18. avgust 2013 21.25
Š. P., Delo.si; STA
Š. P., Delo.si; STA
Benedikt - V kraju Ihova v občini Benedikt se je nekaj pred 18. uro zgodila družinska tragedija. Moški srednjih let naj bi večkrat zabodel dve osebi, svojo 70-letno mater in 50-letnega polbrata, ki je kasneje umrl, je za STA povedal Miran Šadl s Policijske uprave Maribor. Rane je utrpel tudi storilec, policija pa še ugotavlja, na kakšen način je bil ranjen.

»V stanovanjski hiši je 45-letni moški zabodel svojega 50-letnega polbrata, ki je kasneje umrl, zabodel pa je tudi svojo 70-letno mater, ki je v kritičnem stanju in se za njeno življenje še borijo,« je povedal Šadl. Osumljenca so policisti obvladali in prijeli, trenutno pa se zdravi v mariborskem kliničnem centru, ker je bil tudi on zaboden. »Na kakšen način je bil ranjen, še ugotavljamo,« je še dejal Šadl.

Po prvotnih navedbah policije naj bi storilec poskušal storiti samomor, na spletni strani časnika Večer pa poročajo, da naj bi si 45-letnik pred prihodom policije poskušal prerezati vrat. Mati naj bi se po pomoč zatekla k najbližjim sosedom, ki so oddaljeni okoli 40 metrov. Sosedje so za dogajanje izvedeli šele, ko je mati kričala na pomoč. Utrpela je vbodne rane v predelu trebuha in hrbta. Policija je polbrata mrtvega našla na dvorišču za hišo.

O morebitnem motivu policija še ne more ugibati, preiskovalna sodnica in tožilec pa se še nahajata na prizorišču tragedije, zaključuje STA.