Drzna tatvina v Ajdovščini

Novomeščan v Ajdovščini pod pretvezo preverjal pristnost bankovcev in ukradel življenjske prihranke domačina.

Objavljeno
31. julij 2014 10.30
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Ajdovščina − Policisti so aretirali 26-letnega Novomeščana, ki naj bi s pomočjo še enega moškega od Ajdovca s prevaro dobil vse življenjske prihranke. Moški je pristopil do enega izmed domačinov v okolici Ajdovščine in ga prepričal, da preverja pristnost evrskih bankovcev, domačin pa mu je izročil denar. »Neznanec je izkoristili priložnost in življenjske prihranke oškodovanca odtujil, po izvršitvi kaznivega dejanja pa sta se 26-letni osumljenec in drugi moški z osebnim vozilom renault clio odpeljala z omenjenega kraja neznano kam,« so danes sporočili iz novogoriške policijske uprave.

Štiri dni kasneje so policisti v Novem mestu prijeli 26-letnika, na podlagi sodne odredbe pa so nato naslednji dan opravili tudi osebno in hišno preiskavo. Preiskovalni sodnik je za moškega, ki so ga policisti v preteklosti sicer že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, odredil pripor, medtem ko policija drugega moškega še išče.

Policisti iz Nove Gorice pri tem posebej opozarjajo na večjo pozornost glede osnovnega samozaščitnega ravnanja pred tovrstnimi premoženjskimi kaznivimi dejanj, ki so predstavljeni na spletni strani policije http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/8865-vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije.

»Storilcem z raznimi pretvezami uspe zamotiti oškodovance, pogosto pa se storilci obnašajo predrzno, saj kazniva dejanja izvršujejo tudi v navzočnosti občanov, dobro poznajo območje, na vozilih pa imajo pogosto nameščene registrske številke drugih vozil,« so še sporočili iz policije.

Hkrati policisti naprošajo, da krajani zaznavanje morebitnih sumljivih oseb takoj sporočijo najbližji policijski postaji oziroma na intervencijsko številko policije 113 in do prihoda policistov ničesar ne prijemate ali premikate zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Če prijava ni nujna, pa se lahko informacija sporoči oziroma posreduje tudi na anonimni telefon policije 080 1200.