Dva mrtva v hudi prometni nesreči pri Žerovincih

Tretja oseba je v kritičnem stanju. Iz PU Maribor so sporočili, da se je nesreča zgodila, ker sta dve vozili čelno trčili.

Objavljeno
25. november 2014 18.44
Nesreča Žerovinci
F. M., Ptuj
F. M., Ptuj

Ormož - Na ravnem delu ceste med Ormožem in Ljutomerom blizu naselja Žerovinci je ob 16.55 voznica osebnega avtomobila zapeljala na nasprotni vozni pas in čelno trčila v nasproti vozeče drugo osebno vozilo. V nesreči sta dve osebi umrli na kraju samem, štiri pa so bile ranjene.

Pomočnik komandirja prometne policije Maribor Janko Zrnko je povedal, da sta dve izmed štirih oseb ranjeni huje, pri eni naj bi se zdravniki še borili za njeno življenje, dve pa sta lažje ranjeni - in to sta dva otroka, ki sta po Zrnkovih besedah zunaj življenjske nevarnosti, tako so povedali zdravniki, ki zanju skrbijo. V nesreči je ena oseba ostala ukleščena v vozilu, zato so na kraj prihiteli tudi gasilci, da so jo rešili iz zverižene pločevine. Za ranjene skrbijo v bolnišnicah v Rakičanu in na Ptuju.

Na kraju nesreče so policisti prometne policije Maribor ter preiskovalna sodnica okrožnega sodišča Ptuj in okrožna državna tožilka še nekaj ur po trčenju ugotavljali, kaj bi lahko bil vzrok, da je voznica zapeljala na nasprotni vozni pas, vendar pravega odgovora za zdaj še niso našli.

Ker se je nesreča zgodila na povsem ravnem odseku regionalne ceste in izven naselja, je bila sešteta hitrost nasproti vozečih avtomobilov velika.