Dvajseterica zaradi drog pod lupo kriminalistov

Kriminalisti na območju policijskih uprav Ljubljana, Nova Gorica in Maribor izvajajo 22 hišnih preiskav.

Objavljeno
04. december 2013 14.18
Brezovica
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Ljubljana - Kriminalistična policija že od jutranjih ur vodi in usklajuje preiskovalne ukrepe na širšem območju Slovenije. Skupno 150 kriminalistov, policistov in pripadnikov specialne enote izvaja 22 hišnih preiskav na različnih lokacijah na območjih policijskih uprav Ljubljana, Nova Gorica in Maribor.

V predkazenskem postopku kriminalisti zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog obravnavajo 20 osumljencev, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Kriminalisti iščejo dokazne predmete, pomembne za dokazovanje vpletenosti osumljenih v delovanje organiziranih kriminalnih združb, ki so se aktivno ukvarjale s pridobivanjem in razpečevanjem prepovedanih drog na območju Slovenije in v tujini. Posebna pozornost bo usmerjena tudi v identifikacijo dokazov, ki bodo potrjevali povezanost kriminalnih združb, ki so med seboj skupno in usklajeno delovale pri nabavi in razpečevanju prepovedanih drog.

Več podrobnosti bodo kriminalisti predstavili na novinarski konferenci, ki bo predvidoma v začetku prihodnjega tedna.