Dve noči je v gozdu sam preživel z zlomljeno nogo

Moškega, ki je bil v gozdu brez hrane in pijače skoraj tri dni, so našli svojci.

Objavljeno
17. avgust 2017 18.21
dja*BOHINJSKI TRIKOTNIK
Jure Predanič
Jure Predanič
Kamnik – Svojci so te dni na težko dostopnem kraju našli sorodnika, ki so ga pogrešali že nekaj dni. Moški si je na nedostopnem in neobljudenem terenu namreč v soboto zlomil nogo in v gozdu sam prebil dve noči, so zapisali na spletni strani Gorske reševalne službe Kamnik.

Moški se je sicer poškodoval pri sprehodu po gozdnem in težko dostopnem terenu med Lokami in Vranjo Pečjo. Kot so med drugim zapisali na spletni strani GRS Kamnik, naj bi si na »dokaj neobljudenem in težko dostopnem terenu« nogo zlomil že v soboto okrog 17. ure popoldne, vendar s seboj ni imel mobilnega telefona, zato ni mogel poklicati na pomoč.

Kljub poškodbi se je moškemu uspelo zvleči do kakih 50 metrov nižje ležeče gozdne vlake, kjer so ga tretji dan po izginotju popoldne našli zaskrbljeni svojci, ki so na pomoč takoj poklicali kamniške reševalce, so še zapisali. Reševalci NMP Kamnik so poškodovanega moškega oskrbeli že na kraju samem, zaradi težko dostopnega terena pa so pri oskrbi in prenosu poškodovanca na pomoč priskočili tudi člani Gorske reševalne službe Kamnik. Ti so ponesrečenca prenesli do reševalnega vozila, s katerim so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Kot so še zapisali na spletni strani GRS Kamnik, se je moški, ki je z zlomljeno nogo brez hrane in pijače v gozdu preživel dve noči, držal »presenetljivo dobro«, zato se nadejajo čimprejšnjega okrevanja.