Dve verižni trčenji na primorski avtocesti pri Brezovici

V naletih na primorski avtocesti je bilo udeleženih 11 vozil. Vzrok za nesreči je bila vožnja na prekratki varnostni razdalji.

Objavljeno
25. julij 2016 12.23
Š. P., STA
Š. P., STA

Ljubljana − V dveh prometnih nesrečah, zaradi katerih je bil danes zaprt del primorske avtoceste v smeri Kopra, je bilo udeleženih skupno 11 vozil. V prvem naletu so tri osebe utrpele lažje poškodbe, v drugem pa je nastala materialna škoda. Vzrok obeh naletov je bila prekratka varnostna razdalja, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Danes okoli 9.45 so ljubljanske policiste obvestili o prometni nesreči na primorski avtocesti v smeri proti Vrhniki. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja prometnih nesreč so ugotovili, da je do prvega naleta vozil prišlo približno en kilometer pred cestninsko postajo Log v smeri proti primorski. V nesreči je bilo udeleženih šest osebnih vozil.

Policisti so ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji štirih voznikov osebnih vozil (en državljan Avstrije in trije državljani Slovenije). V nesreči so tri osebe (vsi državljani Slovenije) utrpeli lažje poškodbe, nastalo pa je za okoli 20.000 evrov materialne škode. Vsem povzročiteljem so policisti izdali plačilne naloge.

Zaradi trčenja na avtocesti je kolona vozil tudi na stari cesti med Ljubljani in Vrhniko. Foto: Mavric Pivk

Do drugega naleta vozil je nato prišlo še pri kraju Brezovica. Policisti so ugotovili, da gre dejansko za dve prometni nesreči z materialno škodo. V prvi nesreči so bila udeležena tri vozila. Vzrok za nesrečo je bila prav tako vožnja na prekratki varnostni razdalji nizozemskega državljana. Povzročitelju so izdali plačilni nalog. V drugi nesreči z materialno škodo sta bili udeleženi dve osebni vozili, voznika (državljana Slovenije) pa nista potrebovala posredovanje policije, so še zapisali na PU Ljubljana.

Zaradi nesreče je nastal daljši zastoj do razcepa Kozarje ter na ljubljanski južni obvoznici do počivališča Barje, na zahodni obvoznici do Kosez in predora Šentvid ter na stari cesti Ljubljana-Brezovica-Vrhnika.