Dvižna garažna vrata ukleščila sedemletnika

Kot smo neuradno izvedeli, je otrok z roko segel v režo na dvižnih vratih, ki so ga potem povlekla navzgor in stisnila.

Objavljeno
30. julij 2015 18.09
acr policist
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor
Maribor - Pri stanovanjskem bloku na Ruški cesti v Mariboru se je v sredo tik pred 19. uro pripetila nesreča, v kateri se je hudo telesno poškodoval 7-letni otrok. Tega so poškodovala dvižna garažna rolo vrata iz kovinske mreže, so danes sporočili z mariborske policijske uprave.

Takoj po obvestilu o nesreči so na prizorišče odhiteli reševalci, gasilci in policisti. »S tehničnim posegom so otroka rešili gasilci, reševalci pa so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ostal na zdravljenju,« so sporočili s PU Maribor. Kot so dodali, tukajšnji kriminalisti in policisti preiskujejo vse okoliščine, ogled kraja nesreče pa je vodila dežurna preiskovalna sodnica ob navzočnosti dežurne državne tožilke.

Kot smo neuradno izvedeli, je do omenjene nesreče domnevno prišlo, ko je otrok z roko segel v režo na mrežastih dvižnih vratih (nameščenih pred vhodom v podzemne garaže), vrata pa so ga potem povlekla navzgor in stisnila. O okoliščinah in podrobnostih na mariborski PU sicer še ne želijo govoriti.

»Kriminalistična preiskava te nesreče bo predvidoma trajala več dni. Ker je v nesrečo vpleten otrok, ki spada v posebej zaščiteno kategorijo ljudi v smislu varovanja osebnih podatkov, več informacij ne moremo nuditi,« so zapisali.