Eden pešca zbil, drugi ga je povozil

V bližini prehoda za pešce je 20-letni voznik zbil pešca, ki je po trku obležal na nasprotnem voznem pasu, kjer ga je povozil drug avtomobil.

Objavljeno
02. marec 2016 11.21
ankele/nesreca
Mi. K.
Mi. K.

Senovo − Voznik avtomobila se je peljal po regionalni cesti v smeri proti Brestanici, ko je na Senovem v bližini prehoda za pešce zbil 33-letnega pešca, ki je menda z desne strani nenadoma stopil na cesto. Po trčenju je moškega odbilo na nasprotno smerno vozišče, kjer je obležal več kot 20 metrov od mesta trčenja. V tem trenutku je iz nasprotne smeri pripeljal 64-letni voznik osebnega avtomobila, ki kljub izmikanju v desno trčenja ni mogel preprečiti in je povozil 33-letnega moškega. »33-letni pešec iz Bosne in Hercegovine je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče,« so sporočili iz novomeške policijske uprave.

Letos so se na območju novomeške policijske uprave zgodile tri prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih so umrli trije ljudje. V vseh primerih so bile žrtve prometnih nesreč pešci. V zadnjih treh letih je zaradi posledic prometnih nesreč umrlo osem pešcev, kar predstavlja petino vseh umrlih v prometnih nesrečah na območju Novega mesta.

»Policisti ugotavljajo, da se v tem letnem času, v temnejših delih dneva, poveča število prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci. Voznike osebnih avtomobilov in tovornih vozil opozarjamo, naj bodo pozorni na pešce, še posebej takrat, ko se vozne razmere poslabšajo in se zmanjša vidljivost,« svetujejo policisti.

Pri tem opozarjajo pešce, naj tudi sami poskrbijo za svojo vidnost. »Nosijo naj svetla oblačila, ob slabši vidljivosti (ponoči, v megli ...) pa naj uporabljajo odsevna telesa. Hodijo naj ob levem robu vozišča in cesto prečkajo le na označenih prehodih za pešce. Pred prečkanjem naj se prepričajo, da so jih vozniki opazili in da bodo glede na stanje vozišča lahko vozilo ustavili pred prehodom,« so še sporočili iz policije.