Ekonomsko fakulteto zaradi dodatkov obiskali kriminalisti

Fakulteta mora v sedmih dneh kriminalistom izročiti dokumente o izplačevanju dodatkov od leta 2008 do danes.

Objavljeno
29. januar 2016 20.12
jer ekonomska fakulteta
Pi. K., STA
Pi. K., STA
Ljubljana - Ekonomsko fakulteto v Ljubljani so v sredo obiskali kriminalisti in jim predali zahtevek za pripravo celotne dokumentacije glede izplačevanja dodatka za stalno pripravljenost, je danes poročal Svet na Kanalu A. Fakulteta ima za pripravo dokumentacije, ki mora zajemati obdobje od leta 2008 do danes, sedem dni časa.

S fakultete so sporočili, da je njihova dekanja Metka Tekavčič preklicala pravilnik o tem dodatku, tako da ga ne izplačujejo več, so poročali v oddaji Svet. Poleg tega je Tekavčičeva vrnila celoten dodatek. Ta je znašal nekaj manj kot 17.400 evrov bruto.

Dodatek za stalno pripravljenost je bil na ekonomski fakulteti prvič uveden leta 2008 s sklepom dekana. Po odločitvi notranje revizije ljubljanske univerze so leta 2011 izdelali tudi pravilnik o izplačevanju omenjenega dodatka, ki so ga leta 2012 dopolnili.

Afera z dodatki za stalno pripravljenost je izbruhnila, ko je inšpektorat za javni sektor v nadzoru ugotovil, da je devet fakultet Univerze v Ljubljani svojim uslužbencem nezakonito izplačevalo dodatek za stalno pripravljenost. Šlo je za ekonomsko fakulteto, fakulteto za družbene vede, fakulteto za elektrotehniko, fakulteto za gradbeništvo in geodezijo, fakulteto za matematiko in fiziko, fakulteto za računalništvo in informatiko, fakulteto za socialno delo, fakulteto za šport ter filozofsko fakulteto.

Največ izplačil dodatkov je prejela ekonomska fakulteta, ki jo je takrat vodil zdajšnji finančni minister Dušan Mramor. Ta je svoj dodatek že vrnil, premierju Miru Cerarju pa ponudil odstop, ki ga je ta zavrnil.

Senat Univerze v Ljubljani je sicer pred kratkim pozval dekane fakultet, da čim prej izvedejo poplačila nezakonito izplačanih dodatkov za stalno pripravljenost.