Franca Kanglerja znova ovadili

Policija je ovadila trinajst oseb, menda tudi nekatere, ki jih je ovadila že pred mesecem. Kangler je ovadbo pričakoval.

Objavljeno
23. junij 2011 20.58
Posodobljeno
23. junij 2011 21.02
Robert Galun, Maribor
Robert Galun, Maribor
Maribor – Kriminalistična preiskava suma korupcije in gospodarskega kriminala, v kateri se je v začetku maja znašel tudi mariborski župan Franc Kangler, je po neuradnih podatkih znova obrodila sadove. Kriminalisti so menda spisali kazenske ovadbe zoper trinajsterico, med njimi baje znova tudi zoper Franca Kanglerja.

Po naših podatkih so med ovadenimi nekatere osebe, ki jih je policija ovadila kmalu po obsežnih majskih hišnih preiskavah, vendar takrat med njimi ni bilo Franca Kanglerja. Po neuradnih podatkih so takrat poleg zdaj že bivšega vodje oddelka za okolje in prostor mariborske upravne enote Vinka Merca ovadili še šest oseb, med njimi direktorja in solastnika Konstruktorja Marjana Pinterja, solastnika MTB (v stečaju) Blaža Mlinariča, nekdanjega direktorja MTB Viktorja Lednika in Miro Flisar, direktorico družbe KBM Invest, investitorice elitnih Maistrovih dvorov.

Najnovejše ovadbe se menda med drugim nanašajo na nadzidavo Zdravstvenega doma Adolfa Drolca, kjer je delo dobilo podjetje Konstruktor in na prodajo zemljišča Srbski pravoslavni cerkvi. Skoraj 2500 kvadratnih metrov veliko parcelo je občina pravoslavni cerkvi kot edinemu ponudniku prodala za 63,50 evra za kvadratni meter, čeprav so bile cene na primerljivih legah tudi do 400 evrov za kvadratni meter. Kot smo že poročali, se je Kangler ujel v policijske prisluhe, kjer je svoji ženi pojasnjeval, da je »tak na tiho zemljo prodal, pa so celi nori«. Policija ga je sumila, da je osebno usmerjal vse postopke, bojda za podporo na volitvah.

Da so ga policisti zaslišali v zvezi s pravoslavno cerkvijo, je Kangler, ki je ovadbo pričakoval, pred dnevi potrdil v pogovoru za enega izmed časnikov. Prav tako so ga po njegovih besedah zaslišali zaradi ptičje hišice in stavbnega pohištva. Pri slednjem gre za Mikova okna na Pevčevi bajti na Pohorju, medtem ko je bila v ptičji hišici na njegovem posestvu v Zimici kamera, za katero pa Kangler trdi, da je ni dobil od prijatelja Ivana Hajnška, čigar podjetje je po mestu vzpostavilo brezžični internet.

»To je čudno, da prav danes izda računsko sodišče negativno mnenje, da prav danes da policija ovadbo na tožilstvo in da prav danes moja žena na pošti dvigne, da je preiskovalna sodnica ponovno uvedla preiskavo v zvezi z Domom pod gorco, kljub temu da je tričlanski zunajrazpravni senat vrnil zadevo nazaj oziroma ugotovil, da ni elementov kaznivega dejanja,« je ob robu otvoritve prenovljenega Trga Leona Štuklja povedal Kangler.